De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 7 december 2018

PW: Bijna kwart miljoen mensen met recept van neuroloog

Bijna kwart miljoen mensen met recept van neuroloog
Een vijfde van de geneesmiddelen die Nederlandse apotheken in 2017 op recept van neurologen verstrekten, betrof anti-epileptica. Van alle specialistenrecepten nemen de neurologen 4% voor hun rekening. Dat zijn ongeveer een miljoen voorschriften, bedoeld voor 230.000 patiënten. Dit meldt de SFK in het Pharmaceutisch Weekblad.
Lees verder

'Oud' brein wijst weg naar effectievere psychofarmaca
Psychofarmaca beïnvloeden emotionele processen, geregeld door het primaire en secundaire brein. Het is daarom zinvol de effecten van bestaande en potentieel nieuwe psychofarmaca te onderzoeken in het brein van de kaakloze vis lamprei (prik) en de kikker, en de opbrengst vervolgens te vertalen naar de mens. Daarmee wint de psychofarmacotherapie aan effectiviteit, betoogt Anton Loonen.
Lees verder

Regio kiest alternatief
Ruim veertig apotheken in de regio Gooi en Omstreken hebben met de tweede lijn afgesproken dat zij bij een geneesmiddelentekort een alternatief kiezen.
Lees verder

Goed, beter, best
Apotheek.nl is eind november verkozen tot beste website van het jaar in de categorie gezondheid. Een prijs waar we trots op zijn en die we breed uitdragen. Daarom start de KNMP binnenkort een landelijke Apotheek.nl-campagne.
Lees verder