De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

maandag 3 december 2018

Online informatie- en vragenuur FMD

Online informatie- en vragenuur FMD
De KNMP organiseert op 6 en 11 december (beide VOL) en op 15 januari informatieve online bijeenkomsten over de Falsified Medicines Directive (FMD).
Lees verder

Nieuw op KNMP.nl: patiëntenfolder over levodopa en voeding
Op KNMP.nl is de nieuwe patiëntenfolder met vijf praktische tips over levodopa en voeding gepubliceerd. Levodopa heeft een interactie met eiwitten uit voeding, maar voor patiënten is het soms ondoenlijk om eiwitten volledig te vermijden. Het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) van de KNMP heeft de folder in samenwerking met zorgverleners van ParkinsonNet en Punt voor Parkinson opgesteld.
Lees verder

IGJ: gefaseerde invoering FMD
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) handhaaft vanaf 9 februari 2019 nog niet meteen op alle eisen die vanuit de Falsified Medicines Directive (FMD) worden gesteld. Dit is gisteren bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Bogin symposium. De Nationale Medicijn Verificatie Organisatie (NMVO), waar de KNMP onderdeel van uitmaakt, heeft nauw overleg met IGJ over het vaststellen van de fasering.
Lees verder

Minister vraagt zorgpartijen implementatie PrEP uit te werken
Minister Bruins geeft in een recente Kamerbrief aan dat het RIVM gevraagd is om samen met de GGD-en en andere betrokken zorgpartijen de implementatie van Pre-ExpositieProfylaxe (PrEP) uit te werken. De Kamer wordt begin volgend jaar geïnformeerd over de implementatie en verstrekking van PrEP. Omdat PrEP steeds vaker wordt afgeleverd, heeft het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) van de KNMP...
Lees verder