donderdag 20 december 2018

NPCF: E-book laat zien hoe patiënten de zorg kunnen verbeteren

E-book laat zien hoe patiënten de zorg kunnen verbeteren
Hoe kunnen patiënten invloed uitoefenen op de kwaliteit van de zorg? Daar is de afgelopen jaren, in de nasleep van het Hoofdlijnenakkoord Medisch Specialistische Zorg voor 2014-2017, uitgebreid naar gekeken door Patiëntenfederatie Nederland, samen met negen van haar leden en tal van andere organisaties.
Lees verder

Laat patiënt beslissen over inzage in medisch dossier
Als zorgverzekeraars vanwege fraudeonderzoek inzage willen in een medisch dossier moeten ze daarvoor toestemming vragen aan de verzekerde. Achteraf informeren dat er in een dossier is gekeken is niet voldoende.
Lees verder

Helft patiënten wil graag een videoconsult
De helft van de patiënten wil graag een videoconsult in het ziekenhuis gebruiken. Eén derde weet dat nog niet en iets meer dan 20 procent heeft er geen behoefte aan, blijkt uit onderzoek van de Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met Amsterdam UMC.
Lees verder

Bewoners waarderen verpleeghuiszorg iets beter
Bewoners en mantelzorgers waarderen wonen en zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen over de afgelopen drie jaar iets beter. Dat blijkt uit een analyse van de 70.000 waarderingen die onder bewoners en mantelzorgers in de verpleeghuiszorg door ZorgkaartNederland zijn opgehaald. Bij het gemiddelde van alle verpleeg- en verzorgingshuizen prijkt een 7,9.
Lees verder