Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwsbrief december 2018

 
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief, maandag 17 december 2018
 

 
 
 
ResusNL :  Multidisciplinaire congres over de vitaal bedreigde patiënt
 
 


Op 10 en 11 januari 2019 vindt in Amsterdam het multidisciplinaire congres ResusNL plaats.Tijdens dit congres, voor artsen en verpleegkundigen die werken in de acute zorg, zullen inspirerende sprekers uit de hele wereld lezingen houden over het resusciteren en stabiliseren van vitaal bedreigde patiënten. Het doel is om kennis en expertise uit te wisselen tussen Acute Interne Geneeskunde, Anesthesiologie, Intensive Care en Spoedeisende Geneeskunde. Verder zijn er vaardigheden trainingen en workshops. Meer informatie en registreren via: www.resusnl.com 

 
 
 
 
NRR congres 13 maart 2019
 
 

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het programma van het 16e NRR Congres. Een concept versie van het programma kunt u via onze congrespagina downloaden. Er is dit jaar gekozen voor 2 in plaats van 3 parallelsessies in de hoop dat wij de keuze voor u iets minder lastig maken. Houd onze website en de nieuwsberichten in de gaten voor het laatste nieuws.

 

 

 
 
World Restart a Heart Day 2019
 
 

Dit jaar hebben er meerdere mooie initiatieven plaatsgevonden in het hele land rondom de World Restart a Heart Day.
De NRR heeft enkele evenementen kunnen bezoeken en was onder de indruk waarop men deze dag vorm heeft gegeven. Voor 2019 wil de Nederlandse Reanimatie Raad de lokale initiatieven van World Restart a Heart Day nog meer onder de aandacht gaan brengen. Daarbij willen we ook meer ondersteuning bieden op het gebied van digitaal materiaal. Op welke manier wij dit het beste kunnen doen ligt nog niet vast dus alle ideeën zijn van harte welkom.

 
 

 
 
 
 
Update lesmaterialen (P)BLS cursussen
 
 

Met uitzondering van de implementatie van de nieuwe richtlijnen in 2015 is de opzet van de huidige (P)BLS cursussen als sinds 2013 ongewijzigd. De ontwikkelingen in het onderwijs staan echter niet stil en ook de opkomst van de burgerhulpverleners hebben het speelveld gewijzigd. Daarnaast is er al jaren vraag naar meer differentiatie en maatwerk in het BLS onderwijs. Genoeg redenen voor de NRR om een werkgroep in het leven te roepen die het totaal aan BLS opleidingen aan het verfrissen is. De werkgroep is breed van opzet met onder meer inbreng vanuit de Hartstichting en het onderwijs. Op het congres zal uitgebreid op de veranderingen worden ingegaan en medio 2019 zullen alle nieuwe lesmaterialen voor de instructeurs beschikbaar komen. Mocht u in de tussentijd nog ideeën hebben, aarzel niet om deze met ons te delen.

 

 
 
 
Social media
 

Social media is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Ook de NRR is actief op diverse social media. Maar om op alle social media actief te zijn, kost ongelooflijk veel tijd. Daarom is de NRR benieuwd welke social media veel gebruikt wordt onder de achterban van de NRR. Mogen wij u daarom vragen om een korte enquête in te vullen? Onder elke 100 reacties die wij vóór 1 februari a.s. ontvangen verloten wij een gratis toegangskaartje voor het NRR congres!

Start hier de enquête

 

 
 
 
ERC jubileum
 
 

Donderdag 13 december jl. was het precies 30 jaar geleden dat 20 vertegenwoordigers van 13 Europese landen van verschillende disciplines werden uitgenodigd in Antwerpen teneinde samen de European Resuscitation Council op te richten.

De ERC is nu een professionele organisatie met als enige gemeenschappelijke doelstelling het behoud van leven door hoge kwaliteit reanimatie voor iedereen beschikbaar te maken.

Zij danken een ieder voor de ondersteuning in deze laatste 30 jaar!

 
 

 


Wilt u zich uitschrijven voor deze nieuwsbrief klik dan hier.