De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 5 december 2018

NHG: Samenwerken aan gezondheid in de wijk loont: ervaringen en lessen uit het project Preventie in de buurt

Samenwerken aan gezondheid in de wijk loont: ervaringen en lessen uit het project Preventie in de buurt
Huisartsen zien steeds meer patiënten met gezondheidsproblemen waarvoor de oplossing te vinden is in het sociale domein of in leefstijladvisering. Samenwerking met lokale partners in de wijk stond centraal in het project Preventie in de buurt van NHG en Centrum Gezond Leven van het RIVM. In het e-magazine Samenwerken aan gezondheid in de wijk loont vindt u de uitkomsten, geleerde lessen en materialen.
Lees verder

Nieuwe terugroepactie medicijnen met valsartan bij apothekers
Een aantal bloedrukmedicijnen met daarin de werkzame stof valsartan wordt uit voorzorg teruggeroepen bij apothekers. Dit vanwege een ongewenste stof (NDEA) in bepaalde batches van één grondstoffabrikant. De fabrikant heeft in overleg met Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het College ter Beoordeling van de Geneesmiddelen (CBG) besloten om de medicatie terug te roepen.
Lees verder

Paracetamol, vitamines en mineralen niet langer vergoed
Op advies van het Zorginstituut heeft de regering besloten om per 1 januari 2019 niet langer paracetamol, vitamines en mineralen te vergoeden waarvoor in de vrije verkoop een gelijkwaardig alternatief is. Dit heeft gevolgen voor de huisartsenzorg.
Lees verder