De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

maandag 3 december 2018

Minister Bruins geeft startschot voor beter vindbare medicijninformatie

Minister Bruins geeft startschot voor beter vindbare medicijninformatie
Minister Bruno Bruins (VWS) heeft op donderdag 15 november het startschot gegeven voor beter vindbare en betrouwbare medicijninformatie op het internet. De KNMP en zes andere zorgorganisaties tekenden op hetzelfde moment een intentieverklaring hiervoor. De eerste stap die ze met elkaar zetten, is het aan elkaar koppelen van vier websites: Apotheek.nl, CBG-meb.nl, Lareb.nl en Thuisarts.nl.
Lees verder

Aandachtspunten voor overstap naar biosimilar insulines
Voor diabetespatiƫnten die zijn ingesteld op een insuline Lantus en die overstappen naar een biosimilar insuline zijn aandachtspunten opgesteld. Samen met VGZ, de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) en Diabetesvereniging Nederland (DVN) heeft de KNMP deze punten ontwikkeld.
Lees verder

Barcodescanner Apotheek.nl versimpelt digitale zoektocht naar medicijninformatie
Apothekersorganisatie KNMP lanceert de barcodescanner op haar medicijnwebsite Apotheek.nl. Medicijnnamen typen is hiermee verleden tijd. Na het scannen van de barcode op het medicijndoosje komen websitebezoekers direct uit bij informatie over hun medicatie.
Lees verder

Derde inschrijfronde subsidie instroom en scholing apothekersassistenten
Apothekers kunnen van 3 tot en met 21 december 2018 voor de derde keer subsidie aanvragen voor instroom en scholing van apothekersassistenten via SectorplanPlus. Dit programma van VWS biedt werkgevers in zorg en welzijn meerjarige subsidie voor opleidingsactiviteiten gericht op nieuwe en bestaande medewerkers.
Lees verder