donderdag 20 december 2018

LUMC: 1,9 miljoen subsidie voor biomedisch imaging-onderzoek

1,9 miljoen subsidie voor biomedisch imaging-onderzoek
Twee onderzoeksteams van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hebben bij elkaar ruim 1,9 miljoen subsidie gekregen van NWO-TTW, uit het topsectorprogramma High Tech Systemen en Materialen. De subsidies worden ingezet voor onderzoek naar nieuwe technieken om cellen, weefsels en organen met grote precisie zichtbaar te maken.
Lees verder

Gewijzigde openingstijden restaurants tijdens de feestdagen
De restaurants in gebouwen 1 en 2 en de coffee corner in gebouw 1 hebben tijdens de feestdagen gewijzigde openingstijden.
Lees verder

Migrainepatiënten wijzen rode wijn aan als uitlokker van aanvallen
Ruim een derde van de migrainepatiënten wijst alcohol aan als uitlokker van een hoofdpijnaanval. Vooral rode wijn wordt door hen bestempeld als boosdoener. Dat concluderen onderzoekers van het LUMC uit een vragenlijstonderzoek onder 2197 migrainepatiënten. Ze beschrijven hun resultaten in het European Journal of Neurology.
Lees verder

KWF-subsidie voor Leids kankeronderzoek
Twee onderzoeksvoorstellen van LUMC-onderzoekers zijn door KWF Kankerbestrijding beloond met subsidie. Samen krijgen ze ruim 750.000 euro voor studies naar immuuntherapie bij leukemie en naar gedeelde besluitvorming in de oncologische praktijk.
Lees verder

Frisse berglucht niet zo gezond voor je longen als gedacht?
Berglucht is wellicht toch niet altijd zo goed voor je longen. De longziekte COPD komt onder bewoners van de berggebieden van Kirgizië namelijk drie keer zo vaak voor als in de laaglanden. Dat schrijven onderzoekers van het LUMC, het UMCG en collega's uit Kirgizië in het European Respiratory Journal. Ze menen dat dit te maken heeft met luchtvervuiling binnenshuis ontstaan bij het koken en stoken.
Lees verder