De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 5 december 2018

Last van regeldruk? Mail minister Bruins!

ZORGVISIE
Last van regeldruk? Mail minister Bruins!
Zorgprofessionals die vinden dat het te langzaam gaat met terugdringen van de regeldruk, kunnen een mail sturen naar minister Bruno Bruins voor Medische Zaken. En ziekenhuizen moeten meer verpleegkundigen opleiden, vindt minister Bruno Bruins.
Lees verder

Netwerk ict-leveranciers wil alle zorgverleners verbinden
De nieuwe stichting Nuts wil een decentraal communicatienetwerk in de zorg realiseren. Zo moeten gegevens gemakkelijk, veilig en snel uitgewisseld kunnen worden tussen alle Nederlandse zorgverleners.
Lees verder

Sophia de Rooij wordt eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter MST
Sophia de Rooij wordt per 1 februari 2019 de nieuwe bestuursvoorzitter van het Medisch Spectrum Twente (MST). De Rooij is de eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter van het topklinische ziekenhuis.
Lees verder

Magneetziekenhuis trekt verpleegkundige aan
Een magneetziekenhuis geeft verpleegkundigen veel autonomie, betrekt ze bij het bestuur en investeert in de professionaliteit van verpleegkundigen. VieCuri gaat wellicht voor de erkenning.
Lees verder

Hugo de Jonge schaft minutenregistratie wijkverpleging nu echt af
Minister Hugo de Jonge van VWS schaft de minutenregistratie in de wijkverpleging af. Dat heeft hij afgesproken in een convenant met de sector.
Lees verder

Curator Hans Hendriks: 'Overname Meddex biedt continuïteit'
Meddex, een grote leverancier van patiëntportalen en systemen voor de uitwisseling van patiëntgegevens, kan na het faillissement van enkele weken geleden een doorstart maken.
Lees verder

Minutenregistratie wijkverpleging afschaffen in zeven stappen
Al veertien jaar probeert de politiek de minutenregistratie in de wijkverpleging af te schaffen. Minister de Hugo de Jonge van VWS wil met zijn zevenstappenplan slagen waar zijn voorgangers faalden.
Lees verder

Mariëlle Ploumen nieuwe bestuurder van ggz-instelling Altrecht
Mariëlle Ploumen (1966) is benoemd tot lid van de raad van bestuur van de ggz-instelling Altrecht. Vanaf 1 februari 2019 zal zij samen met Lex de Grunt het collegiaal bestuur vormen.
Lees verder

'Geloofwaardigheid van de aanpak wachttijden ggz staat op het spel'
De ggz functioneert op essentiële punten nog steeds niet naar behoren. Daaronder lijdt een aanzienlijke groep cliënten en naastbetrokkenen. Dat stelt patiëntenkoepel MIND, naar aanleiding van het debat dat donderdagmiddag in de Tweede Kamer wordt gehouden over de stand van zaken in de ggz.
Lees verder