De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 5 december 2018

IGJ: Verscherpt toezicht Stichting Zahet, Gasthuis Schependomlaan verlengd

Verscherpt toezicht Stichting Zahet, Gasthuis Schependomlaan verlengd
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Stichting Zahet, locatie Gasthuis Schependomlaan in Nijmegen verlengd. Bij Zahet zijn bestuursproblemen die een risico vormen voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Gasthuis Schependomlaan biedt ouderenzorg  aan 15 cliënten.
Lees verder

Aanhouding voor illegale handel in doping en geneesmiddelen
Een opsporingsteam van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft dinsdag samen met de Landelijke Eenheid van de politie een man uit Bodegraven aangehouden op verdenking van illegale handel in geneesmiddelen.
Lees verder

Terugroepactie aantal bloeddrukmedicijnen met valsartan
Een aantal medicijnen met daarin de werkzame stof valsartan wordt uit voorzorg teruggeroepen. Dit vanwege een ongewenste stof (NDEA) in de medicatie. Eerder dit jaar vonden er al twee terugroepacties plaats voor valsartan maar wegens een andere verontreiniging (NDMA). De verontreiniging met NDEA betreft alleen bepaalde batches van één grondstoffabrikant. De betrokken firma's hebben in overleg met Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het College ter Beoordeling van de Geneesmiddelen besloten tot een terugroepactie. In andere Europese landen is ook een terugroepactie ingezet.
Lees verder