donderdag 20 december 2018

IGJ: Careyn heeft goede stappen gezet en voldoet aan aanwijzing

Careyn heeft goede stappen gezet en voldoet aan aanwijzing
De zorg voor oudere bewoners van Careyn is verbeterd, dat concludeert de inspectie na bezoeken aan verschillende locaties van Careyn. De inspectie heeft bij haar toezicht de verpleeghuizen beoordeeld op de inzet van voldoende en deskundig personeel.  Daarnaast werd gekeken naar de kwaliteit en veiligheid en goed bestuur binnen Careyn. Na een reeks maatregelen naar aanleiding van gebrekkige kwaliteit van zorg heeft Careyn goede verbeterstappen gezet. De aanwijzing bij Careyn wordt daarom beëindigd.
Lees verder

Allergan neemt Europese voorraden borstimplantaten terug
Fabrikant van borstimplantaten Allergan heeft donderdag bekend gemaakt te stoppen met de verkoop van getextureerde implantaten (Microcell en Biocell) en de voorraden terug te nemen. Zij doen dat in heel Europa, dus ook in Nederland. Allergan kwam tot dit besluit nadat de CE-markering niet verlengd werd door de notified body.
Lees verder

Opvang en begeleiding alleenstaande minderjarige vreemdelingen behoeft verbetering
De kwaliteit van opvang en begeleiding van alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV) voldoet op verschillende onderdelen niet aan de verwachtingen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de Inspectie Justitie en Veiligheid. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de voogdij-instelling Nidos die hiervoor verantwoordelijk zijn, dienen hun lerend vermogen te verbeteren, aldus de inspecties.
Lees verder