De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 7 december 2018

GGZ Nederland neemt initiatief om inschrijving zorgstandaarden te bespoedigen

 
GGZ Nederland neemt initiatief om inschrijving zorgstandaarden te bespoedigen
GGZ Nederland hecht aan een spoedige inschrijving van de zorgstandaarden in het register van het Zorginstituut. GGZ Nederland heeft daarom alle partijen die iets kunnen betekenen in het vlottrekken van deze kwestie, te weten het ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland en het kwaliteitsinstituut van de GGZ Akwa (alliantie kwaliteit in de ggz), verzocht om bestuurlijk overleg op de kortst mogelijke termijn. De zorgen zijn eveneens gedeeld met Tweede Kamerleden die op 6 december a.s.
Lees verder

Inzicht in persoonlijke gezondheid breed toegankelijk in Nederland
Er is een belangrijke mijlpaal bereikt op weg naar een gezonder Nederland. Een aantal zorgverzekeraars, waaronder De Amersfoortse, ONVZ, VGZ en Zilveren Kruis, boden de Persoonlijke Gezondheidscheck al (gedeeltelijk) aan via hun zorgverzekering. Nu ook Menzis de Persoonlijke Gezondheidscheck per 1 december via haar online gezondheidsprogramma SamenGezond aanbiedt, wordt de check laagdrempelig toegankelijk voor maar liefst 2,3 miljoen Nederlanders.
Lees verder

Wijkverpleging zegt gedag tegen de tijdrovende vijfminutenregistratie
Dat heeft minister Hugo de Jonge van volksgezondheid, welzijn en sport afgesproken met verschillende partijen in de zorg.Lees verder na de advertentie"Ik ben er blij mee," zegt Caroline Smeets, die al vijf jaar werkzaam is binnen de wijkverpleegkunde. "Je houdt tijd over om...
Lees verder