De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 5 december 2018

Gehandicaptenzorg: Bewegen mensen met een verstandelijke beperking nu echt zo weinig?

Bewegen mensen met een verstandelijke beperking nu echt zo weinig?
Het thema leefstijl is actueel binnen veel woonzorginstellingen. Maar is dat nodig? Bewegen mensen met een verstandelijke beperking nu echt zo weinig…? Bewegingswetenschapper Mariëlle Tromp zocht het uit.
Lees verder

Casus Maarten: over dilemma's, begrenzing en zelfstandigheid
Wat doe je als het probleemgedrag van een jongeman die je begeleidt toeneemt en dit tegelijkertijd om begrenzing vraagt, maar zijn zelfstandigheid daarmee in het geding komt? En zo ook weer het probleemgedrag versterk? In een nieuwe casus op de website van het CCE beschrijft een orthopedagoog dit proces bij Maarten en zijn begeleiders.
Lees verder

Manifest voor uitwerking VN-verdrag specifiek voor mensen met verstandelijke beperking
Een delegatie van verschillende belangenorganisaties, onderdeel van het netwerk van Ieder(in), heeft op 4 december aan de Vaste Kamercommissie van VWS in Den Haag het manifest VN-verdrag voor mensen met een verstandelijke beperking uitgereikt. Zij onderstrepen hiermee de noodzaak van een specifieke uitwerking van dit VN-verdrag. Nu blijft het bij algemene mooi klinkende slogans, zoals: iedereen...
Lees verder

Oorzaken van en adviezen voor personeelstekort in de verstandelijk gehandicaptenzorg*
Waar nog maar een paar jaar geleden begeleiders hun banen zagen verdwijnen door bezuinigingen en reorganisaties, is de vraag naar werknemers bij veel zorgorganisaties nu weer erg groot. Hoe is dit tekort ontstaan en belangrijker nog: hoe komt de verstandelijk gehandicaptenzorg weer aan bevlogen zorgverleners?
Lees verder

Een baan krijgen in één dag in de verstandelijk gehandicaptenzorg*
Op gesprek komen voor een baan, een paar weken later op proef meelopen en vervolgens wel of niet aangenomen worden. Bij de huidige grote personeelstekorten is deze sollicitatieprocedure niet meer van deze tijd, vindt manager van De Winckelsteegh (Pluryn) Natascha Diender. "Tegen de tijd dat iemand is aangenomen, heeft deze ergens anders al een baan gevonden." Natascha en haar medewerkers...
Lees verder