maandag 17 december 2018

Gehandicaptenzorg: 10 vragen over de eigen bijdrage van de Wmo

10 vragen over de eigen bijdrage van de Wmo
Vanaf 1 januari 2019 verandert de eigen bijdrage voor de gemeentelijke hulp, zorg en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voorheen werd gekeken naar inkomen of vermogen bij de berekening, vanaf volgend jaar bedraagt de eigen bijdrage maximaal € 17,50 per 4 weken. Belangenorganisatie Iederin zette de 10 meest gestelde vragen hierover op een rij.
Lees verder

Leesboek voor kinderen van ouders met een verstandelijke beperking
'Kijk mij eens!' is een nieuw kinderboek speciaal voor kinderen van 8 tot 10 jaar die bij ouders met een verstandelijke beperking opgroeien. Het boek beschrijft het verhaal van een dag uit het leven van Naomi, kind van een moeder met een verstandelijke beperking. Het is een samenleesboek om te lezen met de juf, een buurvrouw, een tante of een hulpverlener. | Illustratie Iris de Groot
Lees verder

Inhaalslag in seksuele voorlichting voor licht verstandelijk beperkte cliënt*
Seksuoloog Daphne Kemner schrijft in haar column over Adriaan, een jongeman van begin twintig met een licht verstandelijke beperking. Hij komt voor gesprekken omdat er problemen waren met grensoverschrijdend contact. Hij probeerde een collega op zijn werk te zoenen, maar zij had daar geen toestemming voor gegeven. Deze collega is cognitief ernstiger verstandelijk beperkt en fysiek verminderd...
Lees verder

Een hart onder de riem voor de 'ideale' cliënt en begeleider*
In drukke tijden wordt er soms teveel van begeleiders én cliënten gevraagd. De 'ideale' cliënt of begeleider, die trouw haar werk of dagbesteding doet, loopt daarbij het risico om zichzelf voorbij te lopen. De hoogste tijd om hen een hart onder de riem te steken, schrijft arts verstandelijk gehandicapten Monique Doeswijk-van der Wolf.
Lees verder

Muzikale talenten bij Knoop Gala 2018
De achtste editie van het Knoop Gala is weer een groot muzikaal festijn, dat uitgezonden wordt op 22 december om 20.25 op NPO 2. Een groot aantal Nederlandse topartiesten bestijgen het podium in Carré, vergezeld van een artiest met een beperking.
Lees verder