De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 6 december 2018

Aantal indicatoren in medisch-specialistische zorg daalt met 25%

 
Aantal indicatoren in medisch-specialistische zorg daalt met 25%
Nieuwsbericht | 04-12-2018 | 10:30Partijen in de medisch-specialistische zorg (MSZ) zijn er in geslaagd om voor 2019 het aantal structuur- en procesindicatoren met 25% te verminderen ten opzichte van dit jaar. Dit blijkt uit een telling door het Zorginstituut van het aantal vastgestelde indicatoren waarover zorginstellingen volgend jaar gegevens openbaar maken. Tegelijkertijd is het percentage uitkomstindicatoren voor 2019 opnieuw gestegen.
Lees verder

Netwerk ict-leveranciers wil alle zorgverleners verbinden
De nieuwe stichting Nuts wil een decentraal communicatienetwerk in de zorg realiseren. Zo moeten gegevens gemakkelijk, veilig en snel uitgewisseld kunnen worden tussen alle Nederlandse zorgverleners. 0 Artikel bewaren U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan Login of Maak een account aan Monet / stock.adobe.comStichting Nuts is een initiatief van diverse ict-leverancies.
Lees verder

Kwart minder kwaliteitsindicatoren in 2019
De medisch-specialistische zorg voegt de daad bij het woord. Begin juni spraken zorgpartijen met elkaar af om het aantal verplichte proces- en structuurindicatoren met een kwart te verlagen. NVZ en NFU, de koepels van algemene ziekenhuizen respectievelijk universitair medische centra, besloten onlangs samen met het Zorginstituut en andere branchepartijen tot deze baanbrekende verlaging.
Lees verder