Doorgaan naar hoofdcontent

Zorgwijzermagazine.be: het digitaal jasje van Zorgwijzer / Lees nu Zorgwijzer 79 / WMTY-project van de maand / ...

Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Zorgwijzermagazine.be: het digitaal jasje van het tijdschrift Zorgwijzer

Zorgwijzer heeft nu ook een digitaal jasje. Op www.zorgwijzermagazine.be bundelen we de artikels uit de meest recente nummers. We leggen linken met video’s, publicaties, adviezen uit zorg en welzijn … In het archief blikken we terug op het verleden. Daarnaast voorzien we een luik met opinies en getuigenissen.


 Lees meer… 
 

Lees nu Zorgwijzer 79

Dit voorlaatste nummer van 2018 is een themanummer over artsen. We bezoeken de oogkliniek van AZ Monica, praten met de winnaars van de Prijs voor de Vlaamse en de Brusselse huisarts en hebben het over eCTS. Daarnaast maken we tijd voor Philippe Vandekerckhove, de gedelegeerd bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen.


 Lees meer… 
 

WMTY-project van de maand:
Een ‘betoverende’ dag voor revalidatieziekenhuis RevArte

Van 6 november tot 5 december krijgt het initiatief van revalidatieziekenhuis RevArte te Edegem de volle aandacht. De WMTY-dag werd omgetoverd tot een magische dag voor patiënten en zorgverleners van RevArte. 
 

 Lees meer… 
 

Zo beleef je zorg in ZNA Nierkliniek

In ZNA bestaat de patiëntenpopulatie uit 17 verschillende nationaliteiten. Het ziekenhuis staat dan ook sterk in health literacy. Naar aanleiding van de studiedag 'Als Plopsa de baas was in de zorg' gingen we op bezoek in de nierkliniek. 


 Bekijk hier... 
 

Lancering opleidingsproject voor verpleegkundigen en opleidings-project voor zorgkundigen

Het Intersectoraal Fonds voor de Gezondheidsdiensten lanceert twee opleidingsprojecten: een voor verpleegkundigen voor februari 2019 en een voor zorgkundigen voor februari 2019.


 Lees meer… 
 

De Megafoon: de waarde-volle Oikondeprijs voor een meer zorgzame samenleving

Oikonde Leuven organiseert voor de derde keer 'De Megafoon'. Met die prijs wil het projecten bekronen en belonen die - al dan niet geïntegreerd in een bestaande organisatie - op bijzondere wijze bijdragen tot een meer zorgzame samenleving. 


 Lees meer… 
 

Het praktijkboek tuintherapie: betekenisvolle groenactiviteiten binnen de ouderenzorg

Op 23 oktober 2018 heeft de Limburgse vzw Terra Therapeutica haar boek 'Praktijkboek Tuintherapie: Betekenisvolle groenactiviteiten binnen de ouderenzorg' voorgesteld. Wat zijn de voordelen van groenactiviteiten, en wat is er haalbaar in woonzorgcentra?​


 Lees meer… 
 

Op de agenda


Lunchseminarie over gezinszorg (voor leden van Zorgnet-Icuro) (Brussel, 20/11/2018)
Save the date: Studiedag 'Bedankt voor uw klacht' (Gent, 28/2/2019)
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiƫle en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2018 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.