Doorgaan naar hoofdcontent

Werknemers langer ziek thuis met burn-outklachten

 
Werknemers langer ziek thuis met burn-outklachten
ArboNed maakt zich zorgen om het toenemende aantal Nederlanders dat door een burn-out of ander aanverwant probleem thuis komt te zitten. Zo'n 34 procent van de langdurig zieken heeft psychische klachten en zit daarom thuis. In 2016 stond dat percentage nog op 30. ArboNed ziet ook dat thuiszittende werknemers steeds langer ziek zijn. Dit meldt de Telegraaf.  Waar twee jaar geleden psychisch verzuim gemiddeld zo'n 5,5 maand duurde, is dat sinds dit jaar toegenomen naar ruim zeven maanden.
Lees verder

CBG: spierverslapper Inhibin kan ernstige hartproblemen veroorzaken
UtrechtNieuwe wetenschappelijke onderzoeken wijzen erop dat bij gebruik van het medicijn Inhibin er een verhoogd risico op ernstige hartritmestoornissen is. Dit meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) woensdag. Beenkrampen Inhibin (hydrokinine) wordt gebruikt voor de behandeling van nachtelijke beenkrampen. Het medicijn werd in 1990 door het CBG goedgekeurd en is sindsdien beschikbaar zonder recept.
Lees verder

Keuzehulp voor patiënten met psychische problemen om wijs te worden uit het zorgaanbod
Op een nieuwe website - prijskaartje 1 miljoen - ziet een ggz-patiënt in één klik waar de wachtlijsten het langst zijn en waar de beste psychiater werkt. Het moet de TomTom van de geestelijke gezondheidszorg worden: de website kiezenindeggz.nl, die vandaag gelanceerd wordt. Op het...
Lees verder