vrijdag 2 november 2018

Voor inkoop op kwaliteit van zorg geven zowel verhalen als cijfers inzicht

 
Voor inkoop op kwaliteit van zorg geven zowel verhalen als cijfers inzicht
Wetenschap deelt inzichten met zorgkantoren over inkopen op kwaliteit verpleeghuiszorg Zorgkantoren hebben als taak om kwalitatief goede zorg in te kopen voor de langdurige zorg, waaronder verpleegzorg. De rol van zorgkantoren verandert door de invoering van Kwaliteitskaders voor de Verpleeghuissector. Zorgkantoren kopen zorg in en kijken daarbij nu steeds nadrukkelijker naar de kwaliteit van die zorg en de wensen van cliënten.
Lees verder

Nederlandse borstkankerzorg levert steeds meer kwaliteit voor de patiënt
Kwaliteitsregistratie borstkanker sluit borstkankermaand af met positief jaarrapport De kwaliteit van borstkankerzorg in Nederland is van hoog niveau en de variatie tussen ziekenhuizen neemt af. Het multidisciplinair overleg door behandelteams draagt bij aan betere besluitvorming rondom de behandeling van borstkanker.
Lees verder

Movember vraagt aandacht voor kanker en geestelijke problemen bij mannen
Ieder jaar in november vraagt de Movember Foundation aandacht voor drie belangrijke gezondheidsproblemen bij mannen: prostaatkanker, teelbalkanker en de geestelijke gezondheid. De stichting roept alle mannen op om gedurende de hele maand november een snor te laten staan. Anderen die een bijdrage willen leveren kunnen zich inschrijven voor 'Maak een move' waarbij ze toezeggen deze maand 60 kilometer te lopen of te rennen.
Lees verder