vrijdag 9 november 2018

Virtuele verpleegkundige Molly wordt arts

ZORGVISIE
Virtuele verpleegkundige Molly wordt arts
De virtuele verpleegkundige Molly, die hartpatiƫnten monitort, gaat zich ontwikkelen tot een digitale applicatie die op afstand zelfstandig beslissingen kan nemen. Zoals het voorschrijven van medicatie en het geven van medisch advies.
Lees verder

Leon van Halder wil 'marktsamenwerking'
Het is onvermijdelijk dat ziekenhuizen meer gaan samenwerken in netwerken, maar dat kan alleen door afscheid te nemen van marktwerking, stelt Leon van Halder. 'Het zorgstelsel is onhoudbaar.'
Lees verder

eHealth Monitor 2018: 'Artsen hebben weinig vertrouwen in online inzage'
Vandaag verschijnt de eHealth Monitor 2018 van Nictiz en Nivel. Hieruit komt naar voren dat visie, vertrouwen en voldoende digitale vaardigheden bij kunnen dragen aan een versnelling in het gebruik van e-health. Een meerderheid van zorgverleners zegt vertrouwen te hebben in nieuwe technologie, maar in relatie tot online inzage blijkt dat het vertrouwen nog vaak tekort schiet.
Lees verder

Nieuwe site maakt wachttijden in de ggz inzichtelijk
Via de nieuwe site kiezenindeggz.nl moeten mensen gemakkelijker een psycholoog of psychiater vinden. Wachttijden, reisafstand en vergoeding worden vermeld.
Lees verder

RIVM: 'Stijging van benodigde ambulances neemt af'
Het RIVM heeft op basis van ritgegevens over het jaar 2017 berekend hoeveel ambulances er in Nederland nodig zijn. Uit de resultaten blijkt dat er op werkdagen overdag 614 ambulances nodig zijn: dit zijn er vijf meer ten opzichte met de doorrekening over 2016. De stijging op landelijk niveau was echter minder groot dan in 2016.
Lees verder

Minister Bruins legt uit hoe hij al zijn beloftes na zal komen
Tijdens het verhitte debat van woensdag 31 oktober over het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen en het Slotervaart heeft Bruins een aantal toezeggingen gedaan. In een Kamerbrief stelt Bruins de Tweede Kamer op de hoogte van de wijze waarop hij zijn toezeggingen gestand zal doen en de aangenomen moties zal uitvoeren.
Lees verder

PGO-leverancier Ivido neemt Patient1 over
Ivido, een van de grotere ontwikkelaars van persoonlijke gezondheidsomgevingen (pgo's) in Nederland, neemt de failliete pgo-leverancier Patient1 over.
Lees verder

Blokhuis: 'Kiezenindeggz.nl is zijn geld dubbel en dwars waard'
De nieuwe website kiezenindeggz.nl is opgezet met een projectsubsidie van het Zorginstituut Nederland ter hoogte van 1 miljoen euro. Doel van de site is het bieden van keuze-informatie aan patiƫnten die een behandelaar zoeken in de ggz.
Lees verder

'Als ik tussen zes planken lig, gaat het onderzoek door'
De medische campus in Drunen moet uitgroeien tot het grootste particuliere onderzoekscentrum op het gebied van neurologie in Nederland. Dat zegt initiatiefnemer Jan Kelders.
Lees verder