donderdag 8 november 2018

Twee op de drie artsen voelen zich oncomfortabel bij behandelen menopauze

Twee op de drie artsen voelen zich oncomfortabel bij behandelen menopauze
Twee op de drie artsen hebben moeite om vragen van hun patiënten te beantwoorden over de menopauze, de gevolgen en de behandeling ervan. Dat blijkt recent uit de resultaten van een enquête van de Belgische Vereniging voor Menopauze (BVM) bij meer dan 1.300 vrouwen, het merendeel tussen 45 en 65 jaar, en een zestigtal huisartsen.
Lees verder

Lekker voor bij een tasje thee: appel-kaneelcake
Serveer deze appel-kaneelcake met een tasje thee als je kinderen uit school komen. Altijd een gezellig momentje om bij te kletsen en ze te laten vertellen hoe het op school ging vandaag.
Lees verder

Erfelijke aanleg voor overgewicht groter in dikmakende omgeving
Kinderen worden niet automatisch te dik als ze daar een erfelijke aanleg voor hebben. Deze aanleg voor overgewicht komt sterker tot uiting in een omgeving die overgewicht in de hand werkt
Lees verder

Mag u de anticonceptiepil gebruiken als u een hoge bloeddruk hebt?
Sommige vormen van hormonale anticonceptie, met name combinatiepreparaten die oestrogeen en progestageen bevatten (zoals de combinatiepil, de hormonenpleister en een vaginale ring), kunnen de bloeddruk licht verhogen (gemiddeld systolisch met 5-7 mmHg en diastolisch met 1-3 mmHg toe).
Lees verder

Borstkanker bij mannen: maak een einde aan de ongelijkheid
Bij mannen is borstkanker een eerder zeldzame kanker. In België krijgen 92 mannen per jaar te horen dat ze borstkanker hebben.
Lees verder