Doorgaan naar hoofdcontent

Tuchtvrees

Tuchtvrees
Het is natuurlijk niet normaal dat ik me 's nachts lig op te vreten over een tuchtzaak die er helemaal niet is. Ik haat het om toe te geven, maar mijn moeite met het tuchtrecht heeft beslist ook te maken met mijn dwangstoornis.
Lees verder

Kinderarts-neonatoloog in de couveuse
Hoe zou het voelen om in een couveuse te liggen? Dat probeerde kinderarts-neonatoloog René Verlaak van ziekenhuis CWZ in Nijmegen vandaag te ervaren door 10 uur lang door te brengen in een nagebouwde couveuse voor volwassenen.
Lees verder

Inval bij bedrijf dat artsen zou omkopen
Opsporingsdienst FIOD heeft dinsdag een inval gedaan bij een Nederlandse onderneming die hulpmiddelen levert aan de medische sector. De FIOD vermoedt dat het bedrijf artsen in het buitenland heeft omgekocht.
Lees verder

Internist Slotervaart blijft bij verklaring over patiënt
Arts Hans-Martin Otten van het MC Slotervaart blijft erbij dat een van zijn patiënten vorige week ernstig in gevaar is geweest nadat het ziekenhuis failliet werd verklaard. Dat de calamiteitencommissie van het ziekenhuis het niet als calamiteit heeft aangemerkt, noemt hij 'een definitiekwestie'.
Lees verder

Zeshonderd zorgmedewerkers zoeken collega's
De landelijke wervingscampagne IK ZORG moet meer mensen interesseren voor een baan of opleiding in de zorg. In de campagne staan medewerkers uit zorg en welzijn centraal.
Lees verder

Machteloos
Het is even zoeken naar het juiste huisnummer. Als ik het gevonden heb, zie ik pas na goed kijken heel subtiel in kleine letters 'abortuskliniek' staan onder een paar andere namen die groter en vetgedrukt zijn. Het miezert buiten en er waait een gure herfstwind. Rillend haast ik mezelf naar binnen.
Lees verder

Huisartsen willen naar driejaarlijkse audit
De beroepsorganisaties van huisartsen LHV, NHG en VPH steunen de campagne van actiegroep 'Het roer moet om' en de Landelijke Huisartsen Opleiders Vereniging (LHOV) tegen de verplichte jaarlijkse accreditatie. Deze zou wat hen betreft alleen vrijwillig mogen zijn.
Lees verder

Verzet artsen helpt niet, MC Slotervaart blijft failliet
Het is 42 artsen van MC Slotervaart niet gelukt het faillissement te laten terugdraaien door de rechter. Volgens diverse media hebben onder meer deze artsen, in totaal een groep van 46, plannen om MC Slotervaart samen over te nemen.
Lees verder

Weer lopen ondanks een gedeeltelijke dwarslaesie
Een combinatie van elektrische stimulatie van het ruggenmerg en fysiotherapie heeft twee mannen met een incomplete dwarslaesie weer een beetje aan het lopen geholpen; een derde had een looprek nodig.
Lees verder

Anesthesiologen intuberen beter dan kinderartsen
De zorg voor ernstig zieke kinderen in Nederland kan nog wel wat beter. Dat concludeert kinderarts in opleiding Sam Janneke van Sambeeck die 1 november aan de Maastrichtse universiteit is gepromoveerd.
Lees verder