De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

zaterdag 10 november 2018

Treant: Treant behaalt certificaten voor doelmatig declareren

Treant behaalt certificaten voor doelmatig declareren
Een euro kan maar één keer worden uitgegeven. Ook in de zorg. Treant vindt het daarom belangrijk dat de zorg die in de ziekenhuizen geleverd wordt nuttig en effectief is. Natuurlijk zonder de patiënt daarbij uit het oog te verliezen. Om er achter te komen waar het goed gaat en waar het beter kan, laat Treant zich 'testen' door het onafhankelijke bureau i2i dat zich bezighoudt met nuttig en doelmatig declareren. Resultaat: de eerste keurmerken kunnen in ontvangst worden genomen.
Lees verder

Na prostaatkanker terug in het zadel
November prostaatkankermaand Gerrit Been (65) uit Coevorden barst van de energie. Altijd bezig en onvermoeibaar. Een jaar geleden stond zijn wereld even stil: de diagnose prostaatkanker voelde als een mokerslag. Na een geslaagde operatie bij Treant krijgt hij weer vertrouwen in zijn lijf. 'De zwaarste etappe ligt achter mij', klinkt het strijdbaar. 'Ik kan weer van het leven genieten.'
Lees verder

Twaalfjarige vrijwilliger Yoël onmisbaar als vrijwilliger in Zuidermarke
De twaalfjarige Yoëll Schonewille is vrijwilliger in Zuidermarke, een van de locaties voor wonen en zorg van Treant. Twee keer per week bezoekt hij het Emmer woonwijkcentrum, om daar samen met de oudere bewoners spelletjes te doen of andere klusjes te doen. 'We kunnen hem echt niet meer missen hoor', vertelt een bewoonster.
Lees verder

Radiologie Treant stralend middelpunt
Op donderdag 8 november is het de 'Dag van de Stralende Beroepen'. Op deze wereldwijde World Radiography Day vragen professionals op het gebied van medische beeldvorming meer bekendheid voor hun beroepen. Ook radiologen en Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundigen (MBB'ers) van Treant zoeken de schijnwerpers op. 'We willen het grote publiek graag informeren over onze rol én wat we bereikt en te bieden hebben', benadrukt Hein Stallmann, radioloog in Treant.
Lees verder

Column 'Vrijdagmiddag blues' in gezondheidsbijlage Gezondheid & Co
Deze week is in de gezondheidsbijlage Gezondheid & CO van NDC Mediagroep de column van Tineke Bokhorst te lezen: 'Vrijdagmiddag blues'. Tineke is verpleegkundig specialist oncologie bij Treant Zorggroep, ziekenhuislocatie Refaja. Zij is gedurende het hele onderzoeks- en behandeltraject het aanspreekpunt voor kankerpatiënten; onder wie borstkankerpatiënten die op het Mammacentrum in Hoogeveen zijn geopereerd, maar hun verdere behandeling dichterbij huis voortzetten.
Lees verder

Selkersgoorn viert mijlpaal met waterfontein voor bewoners
Het was donderdag 8 november volle bak in woonwijkcentrum Selkersgoorn in Dalen, want het bestond vijfentwintig jaar. Deze mijlpaal werd gevierd met de onthulling van een cadeau dat namens de cliëntenraad van Treant en bewoners van Selkersgoorn werd aangeboden.
Lees verder

Volgweek Luc Roelofs en Ben Knipscheer op Instagram
November = movember! November is dé maand waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen. Onze Instagram-telefoon logeert volgende week een weekje bij urologen Luc Roelofs en Ben Knipscheer.
Lees verder

Reactie op AD ziekenhuislijst: 'We moeten nog veel stappen zetten'
'We hebben al veel stappen gezet als het gaat om de kwaliteit van zorg, en we moeten er nog meer zetten', aldus David Post, bestuurslid van Treant. Post reageert hiermee op de positie die de zorggroep inneemt in de jaarlijkse ziekenhuislijst die het Algemeen Dagblad vanochtend heeft gepubliceerd. De drie ziekenhuislocaties van Treant bezetten de laatste drie plaatsen van de 44 streekziekenhuizen.
Lees verder