De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 30 november 2018

Ruime meerderheid voor het uitwisselen van medische gegevens

 
Ruime meerderheid voor het uitwisselen van medische gegevens
Volgjezorg geeft grip op goede zorg Uit eigen onderzoek van VZVZ blijkt dat het merendeel van de Nederlanders het uitwisselen van hun medische gegevens tussen zorgaanbieders een goed idee vindt. Ze zien vooral praktische voordelen: ze verwachten betere zorg en minder fouten in bijvoorbeeld het voorschrijven van medicatie. Slechts een krappe meerderheid van de ondervraagden weet dat ze hier zelf toestemming voor moeten geven.
Lees verder

OmniQ geopend voor kwaliteitsindicatoren 2018
do 29 november 2018 Donderdag 29 november - ruim een maand eerder dan gepland - is OmniQ geopend voor het invoeren van de kwaliteitsindicatoren voor registratiejaar 2018. U kunt in OmniQ alle indicatoren ten behoeve van de Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland), de Basisset MSZ (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd) en Inzicht in Revalidatie (Revalidatie Nederland) aanleveren.
Lees verder

CZ haalt alternatieve behandelingen uit aanvullende zorgverzekering
Klanten van CZ klaagden over alternatieve behandelingen als ayurvedische geneeskunde, re├»ncarnatietherapie en cranioscacraal therapie in het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Daarom heeft de verzekeraar besloten deze behandelingen vanaf 2019 niet meer te vergoeden. Therapeuten voelen zich in de maling genomen. Dit melden de Telegraaf en Volkskrant.  Eind vorig jaar ging Arjen Lubach gekscheren in op alternatieve behandelingen als re├»ncarnatietherapie.
Lees verder