Doorgaan naar hoofdcontent

PW: U-PGx

U-PGx
Nederland loopt voorop in de wereld op het gebied van farmacogenetica, verzekert een van de belangrijkste specialisten op dit terrein, Jesse Swen. Een prominentie die begin september werd onderstreept op het FIP-congres in Glasgow, waar uit ruim 175 gepresenteerde posters die van KNMP-collega Ilse Boekweg et al. werd uitverkoren voor de posterprijs in de sectie openbare farmacie. De jury prees de poster om de toonaangevende rol van de apotheker in de eerstelijnszorg.
Lees verder

Praten, lobbyen, overtuigen voor kentering in medicijnontwikkeling
Het initiatief Fair Medicine, dat medical need voorop stelt bij geneesmiddelproductie, raakt op stoom. De ontwikkeling van een nieuw medicijn tegen een zeldzame nierziekte is zover dat het begin 2019 kan worden getest bij mensen. Ook genees­middel­tekorten zijn in beeld: voor de productie van hydrocortison – essentieel bij bijnier­insuffici├źntie, maar slecht leverbaar – zijn contacten gelegd met een producent. Directeur Hans B├╝ller: "We gaan dit oplossen."
Lees verder

Nooit meer meeluisteren
Rondom de balies in zijn nieuwe apotheek in Goes heeft Bob Eefting glazen schermen in de vorm van een accolade geplaatst en ruis­producerende speakers opgehangen.
Lees verder

Snurken
Snurken leidt tot veel slapeloze nachten van partners. Ja ook van de mijne, helaas. Het is een groot ongemak.
Lees verder