De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 2 november 2018

PW: IGJ: ontslag moet veiliger bij gebruik aminoglycosiden

IGJ: ontslag moet veiliger bij gebruik aminoglycosiden
Ziekenhuizen informeren de huisarts vaak te laat en onvoldoende over de behandeling van een patiënt met aminoglycosiden. Ook ontvangt de apotheek bij ontslag niet van elk ziekenhuis een actueel medicatieoverzicht. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).
Lees verder

VIPP: ziekenhuispatiënt downloadt gegevens
Bijna alle 44 ziekenhuizen (98%) die deelnemen aan het Versnellings­programma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP) hebben de eerste doelstelling gehaald: patiënten kunnen hun medische gegevens zoals onderzoeksuitslagen en brieven van specialisten downloaden.
Lees verder

Recall Jakavi wegens vervalsing
Fisher Farma roept in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) diverse charges van het middel Jakavi (15 mg) terug op patiëntniveau, wegens vervalsing. Dat meldt de IGJ op haar website. Een deel van de vervalsingen is waarschijnlijk ook al bij een kleine groep Nederlandse patiënten terechtgekomen. Jakavi wordt alleen op recept verstrekt via apotheken in het ziekenhuis, het is een zogenaamd overgeheveld geneesmiddel.
Lees verder

Lijst uitstroom geneesmiddelen beschikbaar
De lijst van geneesmiddelen, die per 1 januari 2019 het basis­pakket uitstromen, is bekendgemaakt door de Rijksoverheid.
Lees verder