Doorgaan naar hoofdcontent

PW: 3 ziekenhuisapothekers in opleiding

3 ziekenhuisapothekers in opleiding
De Stichting Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen (SAHZ) en het Amsterdam UMC, locatie AMC werken nauw samen in de verzorging van de opleiding tot farmaceutisch specialist. Deze samenwerking zorgt voor een waardevolle diversiteit in de opleiding. Binnen dit samenwerkingsverband hebben wij vanaf 1 april 2019 vacatures voor
Lees verder

Apotheker productontwikkeling
Apotheek Haagse Ziekenhuizen (AHZ) biedt specialistisch-farmaceutische product- en dienstverlening aan diverse afnemers. Zo worden onder andere de ziekenhuisapotheken van de Haagse (topklinische) ziekenhuizen, inclusief het Lange Land Ziekenhuis te Zoetermeer door AHZ beleverd. AHZ heeft een volwaardige GMP-gecertificeerde productieafdeling, een GcLP- en CCKL-geaccrediteerd laboratorium en een GDP-gecertificeerde groothandel.
Lees verder

P-gp-inductor bij digoxine: let op
De Werkgroep Farmacotherapie en Geneesmiddelinformatie (WFG) vindt dat bij toevoegen van een P-glycoproteïne (P-gp)-inductor aan digoxine het klinisch effect van digoxine moet worden gemonitord. De spiegel van digoxine kan dalen.
Lees verder

Brexit
Voorbereiden is het magische woord als het om de Brexit gaat. De douane stuurde mij onlangs een mail waarin werd aangekondigd dat hoewel de datum van de Brexit steeds dichterbij komt, veel ondernemers geen of beperkte voorbereidingen hebben getroffen om er zeker van te zijn dat hun handel met het Verenigd Koninkrijk vanaf 29 maart, als de Brexit een feit moet zijn, soepel blijft verlopen.
Lees verder