De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 6 november 2018

Onderzoek naar zelfdoding bij 45-60-jarigen

Onderzoek naar zelfdoding bij 45-60-jarigen
Aan de Eenheid voor Zelfmoordonderzoek (UGent) loopt momenteel de Insight-studie, een onderzoek naar zelfdoding bij 45-60 jarigen. Hiervoor is men op zoek naar nabestaanden die iemand verloren zijn door zelfdoding en mensen die iemand kennen die het psychisch moeilijk heeft. U kunt deze studie mee bekend maken door infofiches te verspreiden.
Lees verder

Dementie. Wat we weten over vergeten.
Op dinsdagavond 20 november hebben we het met Herlinde Dely en Jurn Verschraegen over de vraag &aposWat weten we over dementie?&apos. Beide sprekers zijn verbonden aan het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. De volgende vragen zullen o.a. aan bod komen:
Lees verder

Bloedvoorraad Rode Kruis onder druk
Het Rode Kruis meldt dinsdag dat de bloedvoorraad na de herfstvakantie onder druk staat, en dan vooral die van bloedgroep O-negatief.
Lees verder

Haaruitval (alopecia)
Een weelderige haardos staat in onze maatschappij symbool voor gezondheid, geluk en succes. Haaruitval wordt dan ook met alle mogelijke middelen bestreden. Helaas is haarverlies een zeer complex probleem,....
Lees verder

Moet u zich ongerust maken over een gezwel of knobbel in de hals?
Een zwelling in de hals kan verschillende oorzaken hebben. Het kan goedaardig zijn maar ook kwaadaardig. Daarom wordt aangeraden om bij een lokale zwelling of knobbel in de hals die langer dan enkele weken aanhoudt, uw huisarts te raadplegen.
Lees verder