Doorgaan naar hoofdcontent

NVZ: Steeds meer ziekenhuizen schrappen keurmerken

Steeds meer ziekenhuizen schrappen keurmerken

Afgelopen woensdag besloot het bestuur van Baby Friendly Nederland te stoppen met haar certificeringsactiviteiten. De reden was een sterk afnemende vraag. Eerder meldde seniorenorganisatie KBO-PCOB al te stoppen met haar keurmerk voor seniorvriendelijke ziekenhuizen. Ook vanwege een sterk teruglopend aantal aanmeldingen.

Lees verder

NZa publiceert dbc-pakket medisch-specialistische zorg 2020

Afgelopen week publiceerde de NZa het DBC pakket medisch specialistische zorg 2020 op hoofdlijnen op hun website.

Lees verder

Wijziging acute GGZ uitgesteld

De Generieke Module Acute Psychiatrie wordt uitgesteld en in 2019 slechts beperkt ingevoerd. Dit heeft consequenties voor de door de NZa voorgestelde regelgeving rondom Acute Psychiatrie.

 

Lees verder

Scheidend NVZ-voorzitter: 'Zorg op afstand de belangrijkste innovatie'
Bijna de helft van de ziekenhuispatiënten kan eerder naar huis met zorg op afstand. Digitale vaardigheden voor zowel medische professional als de patiënt zijn daarbij onmisbaar. Scheidend NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy schetst dit beeld op haar afscheidscongres inspiratie voor innovatie: 'De patiënt krijgt een nieuwe rol met veel meer regie over zijn eigen behandeling. De medisch specialist komt meer op afstand te staan terwijl de verpleegkundige meer opschuift richting de werkzaamheden van de specialist.'
 
Lees verder