De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 1 november 2018

NVK: Standpunt off-label voorschrijven

Standpunt off-label voorschrijven
De NVK en het Stichting Nederlands Kenniscentrum voor Farmacotherapie bij Kinderen (NKFK) hebben hun gezamenlijk standpunt uit 2009 herzien. Aanleiding voor de herziening zijn nieuwe inzichten ten aanzien van het haalbare level of evidence en de toestemmingsvereiste. Het vernieuwde standpunt vindt u op de NVK-website.
Lees verder

Samenvoeging IC-afdelingen AMC
Op 7 juni 2018 zijn het Academisch Medisch Centrum (AMC) en VU medisch centrum (VUmc) bestuurlijk gefuseerd en sindsdien werken de ziekenhuizen samen onder de naam Amsterdam UMC. De eerste veranderingen en de potentiële consequenties hiervan voor patiënten en verwijzers is de officiële samenvoeging van alle (potentieel) IC-behoevende kinderen op 12 november 2018.   Wat betekent dit voor...
Lees verder

Suikertax: standpunt NVK
Naar alle verwachting zal op maandag 12 november 2018 het Nationaal Preventieakkoord gelanceerd worden. Onder andere jeugd- en kinderartsen vrezen dat de suikerlobby echt harde maatregelen zal tegenhouden om het obesitasprobleem goed aan te kunnen pakken. EenVandaag besteedde aandacht aan het onderwerp. Onderaan in de reactie vindt u het standpunt van de NVK.
Lees verder