De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 6 november 2018

Nursing: Nieuwe aanbevelingen in herziene richtlijn stomazorg

NURSING
Nieuwe aanbevelingen in herziene richtlijn stomazorg
De richtlijn stomazorg is geschreven voor verpleegkundigen en verzorgenden. Daarnaast is hij te gebruiken door patiĆ«nten, de Stomavereniging (voorheen Nederlandse Stomavereniging) en door andere beroepsgroepen. In de herziening van de richtlijn is ervoor gekozen om de opzet van de huidige richtlijn niet te veranderen, omdat de richtlijn goed voldoet voor de huidige praktijk. De meest […]
Lees verder

VWS-campagne moet nieuwe verpleegkundigen aantrekken
De ministers De Jonge en Bruins en staatssecretaris Blokhuis van VWS gaven vandaag het startsein voor de publiekscampagne Ik Zorg. Hiermee willen de sector Zorg en Welzijn en de overheid nieuwe werknemers aantrekken.
Lees verder

Leden FNV en CNV accepteren eindbod NFU; NU'91 niet
FNV- en CNV-leden hebben ingestemd met het eindbod van de NFU voor de cao UMC's. De meerderheid van de NU'91-leden stemde tegen.
Lees verder

De Nursing van november is uit: lees de artikelen online
Vandaag verschijnt het novembernummer van Nursing-magazine. Met daarin aandacht voor het personeelstekort: is er al licht aan het eind van de tunnel? De toetsartikelen gaan over alcoholverslaving, en tramadol.
Lees verder

Griepprik voor zorgverleners: effect op patiƫnten onbekend
De vaccinatiegraad voor de griepprik is 'extreem laag'. Maar is dat griepvaccin wel zo effectief?
Lees verder

Vrijwilligers nemen taken over van verpleegkundigen
Een vijfde van de vrijwilligers in de zorg verricht medische handelingen waarvoor een verpleegkundige opleiding nodig is.
Lees verder

Verpleegkundigen ontevreden over maatregelen personeelstekort
Veel verpleegkundigen zien hun werkgevers in actie komen tegen het personeelstekort en de werkdruk in de zorg, maar vinden de maatregelen vaak ontoereikend.
Lees verder