De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 8 november 2018

NPCF: Patiëntenfederatie presenteert visie op zorg in 2030

Patiëntenfederatie presenteert visie op zorg in 2030
Dé patiënt bestaat niet, maar één eigenschap hebben alle mensen gemeen: het streven naar een goed en betekenisvol leven. Dat stelt Patiëntenfederatie Nederland in haar visie op de zorg in 2030. De visie heet "Meer mens, minder patiënt".
Lees verder

Help de dokter met een goed gesprek
Ga je naar de dokter? Een goed gesprek is nodig om samen met je dokter te kiezen voor een behandeling die bij jou past. Bedenk thuis wat je wilt vragen en wat je wilt zeggen. Praat over je wensen, angsten en zorgen. Help de dokter om jou te helpen!
Lees verder

Te weinig inzicht in kwaliteit van zorg in wijkverpleging
Mensen die zijn aangewezen op wijkverpleging hebben te weinig inzicht in de kwaliteit van de zorgaanbieders. Ze kunnen daarom niet goed kiezen welke zorgaanbieder bij hun zorgvraag past. En dat moet veranderen.
Lees verder

Huisarts loopt nog niet warm voor persoonlijke gezondheidsomgeving
Digitale zorg wordt steeds meer onderdeel van de gewone zorg en patienten weten hun weg beter te vinden op internet als ze informatie zoeken over ziekte en behandeling. Maar de digitale zorg stagneert als het gaat om directe toepassingen ervan, zoals telemonitoring waarbij de patient aan huis zijn gegevens meet en invoert. En dat terwijl deze vorm van digitale zorg zeer patientvriendelijk is,...
Lees verder