De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 1 november 2018

NPCF: Er gaat nog te veel mis in de zorg

Er gaat nog te veel mis in de zorg
Wie in Nederland met zorg te maken krijgt, is doorgaans in goede handen. Maar niet altijd, zo blijkt uit een onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland naar veiligheid in de zorg. Aan het onderzoek deden bijna 9.000 mensen mee, iets minder dan bij een vergelijkbaar onderzoek in 2015.
Lees verder

Betrek patiënten bij herinrichting zorg Flevoland
Patiëntenfederatie Nederland maakt zich grote zorgen om de ziekenhuiszorg in Flevoland. In een brief aan de Tweede Kamer zegt de federatie dat landelijke en lokale overheden er alles aan moeten doen om basale, eenvoudige tweedelijnszorg voor Lelystad en verre omgeving te behouden.
Lees verder

Publieksversie Kwaliteitskader wijkverpleging beschikbaar
De publieksversie voor cliënten en naasten van het Kwaliteitskader voor de wijkverpleging is beschikbaar. Het officiële Kwaliteitskader voor de wijkverpleging is op 18 juni 2018 opgenomen in het register van het Zorginstituut Nederland.
Lees verder

Patiënt wil wel meebeslissen maar mist informatie
De stand van de patiënt   Patiëntenfederatie Nederland bestaat dit jaar 25 jaar en maakt aan de vooravond van het jubileumcongres de balans op. Wat is positie van de patiënt nu in de zorg? Staat de patiënt centraal zoals steeds meer zorgverleners zeggen? Is de patiënt gelijkwaardig aan zorgverleners?
Lees verder