De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 30 november 2018

MMC zet in op telezorg voor hartfalen

ZORGVISIE
MMC zet in op telezorg voor hartfalen
Telerevalidatie werkt, vaak zelfs beter dan revalidatie in het ziekenhuis. Daarom heeft het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Eindhoven een nieuw programma opgezet voor ernstig zieke patiënten met hartfalen en COPD.
Lees verder

Steeds vaker hartklepoperaties
Steeds meer mensen krijgen een nieuwe hartklep. En het aantal sterfgevallen na een ingreep is bijna gehalveerd. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Hart Registratie (NHR) die woensdag zijn gepubliceerd.
Lees verder

's Heeren Loo wil Zeeuwse regio Arduin overnemen
Arduin ontvangt steun bij de presentatie van haar verbeterstappenplan in samenwerking met 's Heeren Loo. Op termijn willen de partijen dat 's Heeren Loo de Zeeuwse regio overneemt.
Lees verder

Hoofdlijnenakkoord ggz staat op losse schroeven
Zorgverzekeraars willen opnieuw onderhandelen over het hoofdlijnenakkoord ggz als gemeenten tegen ondertekening stemmen op ALV van de VNG.
Lees verder

Zorginstelling Loek Winter opnieuw onder vergrootglas
De NZa en de IGJ gaan zorginstelling DeSeizoenen onder de loep nemen, waarvan onder meer zorgondernemer Loek Winter aandeelhouder is. Aanleiding hiervoor zijn de 'verontrustende signalen' over 'bestuurlijke en financiële constructies', melden de NZa en de Inspectie na vragen van Trouw.
Lees verder

De Arbowet: handvatten voor een vitale organisatie
Maar liefst 60% van de ondervraagde HR-managers, P&O-medewerkers en preventiemedewerkers uit het MKB en grootbedrijf kan slechts 1 of 2 wijzigingen uit de nieuwe Arbowet noemen. Terwijl er toch 8 zijn opgenomen. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Lees verder

Sturen op Kwaliteit in zorgnetwerken
In november wisselden zorgprofessionals uit verschillende netwerken ervaringen uit in Utrecht.
Lees verder

Hoofdband moet kinderen met autisme rustiger maken
Sinds kort kent Nederland een nieuwe therapie voor kinderen met autisme: Mente Autisme. Een hoofdband met daarin sensoren moet de kinderen rustiger, minder boos en socialer maken. Naar verwachting ontvangt de therapie in 2019 een erkenning van het Amerikaanse Department of Health and Human Service (FDA). De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) stelt zich nog afwachtend op.
Lees verder

Gertrude van den Brink: 'Breed offensief valt of staat met verleiden werkgevers'
Staatssecretaris Van Ark (SZW) noemt het 'onacceptabel' dat meer dan de helft van de mensen met een arbeidsbeperking geen werk heeft. Haar 'breed offensief' moet hier korte metten mee maken. Van Ark zet onder meer in op het vereenvoudigen van het aannemen van arbeidsbeperkten. De branche omarmt het offensief. Volgens Gertrude van den Brink, bestuurder Middin, is succes voor een groot deel afhankelijk van het betrekken en verleiden van de werkgevers.
Lees verder