De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 30 november 2018

MMC zet in op telerevalidatie voor hartfalen én COPD

 
MMC zet in op telerevalidatie voor hartfalen én COPD
Telerevalidatie werkt, vaak zelfs beter dan revalidatie in het ziekenhuis. Daarom heeft het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Eindhoven een nieuw programma opgezet voor ernstig zieke patiënten met hartfalen en COPD. 0 Artikel bewaren U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan Login of Maak een account aan Getty Images / iStockTelerevalidatie van hartpatiënten, waarbij de patiënt digitaal en in eigen tijd een herstelprogramma volgt, valt vanaf 2019 in het basispakket.
Lees verder

Dokter Veersema brengt geen sterilisatieveertjes meer in, hij haalt ze er juist uit
Geen operatie, geen ingewikkelde ingreep, je schoof de veertjes zo in de eileiders. Binnen drie maanden groeiden die dicht en was zwangerschap uitgesloten. Een uitkomst. Maar sinds vorig jaar zijn de sterilisatie-veertjes van Essure in Europa van de markt gehaald. In de VS stopt...
Lees verder

Cardiologen onderzoeken kwetsbare ouderen in zorginstelling
DelftHet Reinier de Graaf ziekenhuis en zorgorganisatie Pieter van Foreest zijn in november gestart met een innovatieve pilot om kwetsbare ouderen met hartfalen op locatie te behandelen. Doel is om hun levenskwaliteit te verbeteren en het aantal ziekenhuisopnames onder deze groep in de regio Delft met 50 % te verminderen. Cardiologen onderzoeken wekelijks patiënten in hun woonomgeving bij zorgorganisatie Pieter van Foreest.
Lees verder