Doorgaan naar hoofdcontent

Meer regie voor patiënt in medisch dossier GGZ

 
Meer regie voor patiënt in medisch dossier GGZ
Nieuwsbericht | 01-11-2018 | 18:01Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) stelt €45 miljoen beschikbaar voor betere gegevensuitwisseling in de geestelijke gezondheidszorg, meer medicatieveiligheid en betere beschikbaarheid van e-health. Als gegevens gestandaardiseerd worden uitgewisseld kan de patiënt veiliger en makkelijker over zijn gegevens beschikken. Daarmee is de patiënt eigenaar van de gegevens en in staat meer regie te hebben.
Lees verder

Slechts kwart psoriasispatiënten naar huisarts met deze klacht in 2017
In 2017 vond behandeling van psoriasis voornamelijk plaats bij een medisch specialist; slechts 27% van de patiënten met psoriasis bezocht de huisarts met deze klacht. Psoriasis is een veel voorkomende chronische aandoening van de huid. In Nederland zijn er naar schatting 458.000 personen bekend bij de huisarts met deze ziekte, waaronder zo'n 28 duizend nieuw gediagnosticeerde personen. De ziekte komt bij mannen en vrouwen ongeveer even vaak voor.
Lees verder

VIPP GGZ-subsidieregeling van start voor digitale gegevensuitwisseling
De VIPP GGZ-subsidieregeling is op 1 november van kracht gegaan. Met de regeling kunnen ggz-instellingen in aanmerking komen voor een subsidie voor het uitwisselen van gestandaardiseerde informatie met de patiënt. Dat kan via een persoonlijke gezondheidsomgeving of een cliëntenportaal.
Lees verder