Doorgaan naar hoofdcontent

MC Slotervaart: ‘Geen sprake van patiënten in levensgevaar’

ZORGVISIE
MC Slotervaart: 'Geen sprake van patiënten in levensgevaar'
De in de media genoemde calamiteiten waren niet bekend gemaakt bij de curatoren en de calamiteitencommissie van het ziekenhuis volgens de gebruikelijke procedure. Ook bij IGJ zijn deze calamiteiten niet gemeld.
Lees verder

Minister wil basisziekenhuiszorg in Lelystad
In Lelystad moet een basisziekenhuis blijven met acute verloskunde en een ambulancevoorziening. Dat heeft minister Bruno Bruins voor Medische Zorg gezegd in een verhit en moeizaam Kamerdebat over het faillissement van het MC IJsselmeerziekenhuizen en MC Slotervaart.
Lees verder

Keuzeplatform Winq wint Computable Award start-up van het jaar
Online platform Winq is tijdens de uitreiking van de Computable Awards in de Jaarbeurs Utrecht verkozen tot start-up van het jaar. Het betreft een platform voor het ontwikkelen, delen en distribueren van gepersonaliseerde digitale keuzehulpen. Dit met als doel het samen beslissen van patiënt en zorgverlener.
Lees verder

SEH Westeinde boekt 1800 uur tijdwinst
Haaglanden Medisch Centrum heeft tijdens een pilot van een half jaar een totale tijdwinst van bijna 1.800 uur behaald. Dit is een gevolg van de inzet van medisch specialisten tijdens de drukste uren in de middag en avond op de SEH.
Lees verder

Dianda Veldman: 'Patiënten willen gehoord en gezien worden'
'Samen beslissen' is bezig aan een opmars in ziekenhuizen, ggz en huisartsenpraktijken. De implementatie ervan blijkt echter nog een hele opgave, concludeert Patiëntenfederatie Nederland na onderzoek.
Lees verder

Gemengde gevoelens over belofte basisziekenhuiszorg van minister Bruins
Minister Bruins wil dat in de Flevopolders een basisziekenhuis blijft. Hij is bereid zelf de portemonnee te trekken om ervoor te zorgen dat basiszorg, spoedeisende hulp en acute verloskunde beschikbaar blijven in Lelystad. Reacties op deze toezegging zijn verschillend.
Lees verder

Medische campus Land van Ooit stap dichterbij
De gemeente Heusden en ondernemer Jan Kelders hebben donderdag een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van een medische campus op het terrein van het voormalige Land van Ooit in Drunen.
Lees verder

'Ggz heeft blinde vlek voor naasten van psychische patiënten'
De reguliere ggz bekommert zich niet om honderdduizenden naasten van mensen met ernstige psychische problemen, vindt klinisch psycholoog Ando Rokx.
Lees verder

Instrument kan ethische problemen in dataprojecten en databeleid herkennen
In een snel digitaliserende zorgsector worden steeds meer data-gedreven beslissingen genomen. Om ethisch verantwoord om te gaan met gezondheidsdata, heeft de Utrecht Data School 'DEDA' ontwikkeld. Dit instrument helpt beleidsmakers en data-analisten om ethische problemen in dataprojecten en databeleid te herkennen.
Lees verder