De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 29 november 2018

LUMC: Wetenschappers en ouderen slaan handen ineen voor betere spoedzorg

Wetenschappers en ouderen slaan handen ineen voor betere spoedzorg
Er komen steeds meer oudere patiënten naar de Spoedeisende Hulp (SEH). Dit leidt ieder jaar in de winter tijdens de griepgolf tot grote organisatorische uitdagingen voor zorginstellingen. Maar spoedzorg voor ouderen gaat over veel meer dan alleen drukte op de SEH. Het Nationaal Onderzoeks Consortium Spoedzorg Ouderen (NOCSO) heeft als doel de zorg voor de acuut zieke oudere te verbeteren, door een bundeling van kennis en expertise van een diversiteit aan onderzoekers uit de gehele zorgketen en samen met de patiënt. Vandaag werd het Consortium gelanceerd op het Nationaal Symposium Spoedzorg Ouderen.
Lees verder

Komt u 26 november ook naar de Boerhaave Lecture van Brenda Schulman?
LUF-Boerhaave Visiting Professor Brenda Schulman geeft op maandag 26 november 2018 haar Boerhaave Lecture. Iedereen die geïnteresseerd is, is meer dan welkom om deze lezing bij te wonen.
Lees verder

BBMRI-Omics wint Nederlandse Dataprijs 2018
LUMC-onderzoeker Bas Heijmans mocht op 28 november namens de BBMRI-Omics partners de Nederlandse Dataprijs 2018 in ontvangst nemen uit handen van Stan Gielen, NWO- en juryvoorzitter van de Dataprijs 2018. In BBMRI-Omics hebben onderzoekers uit heel Nederland grootschalige moleculaire gegevens samengebracht om sneller ziekteprocessen van veelvoorkomende aandoeningen in kaart te brengen. De wereldwijd unieke verzameling is publiek beschikbaar via de Biobanking and BioMolecular resources Research Infrastructure.
Lees verder

Blog: Hoe oud worden we? En hoe worden we oud?
Dat de meerderheid van de kinderen die vandaag worden geboren 100 jaar of ouder worden is natuurlijk fantastisch, maar hoe zijn die laatste jaren dan? Daarover ging de Cleveringalezing die ik op 21 november mocht geven in Sydney. Vroeger was zo'n titel niet zo aansprekend, maar nu was de belangstelling overweldigend.
Lees verder

Prijzen en subsidies
Onderzoekers en medisch specialisten van het LUMC ontvangen regelmatig prijzen en subsidies voor het onderzoek of werk dat ze verrichten. Wij laten u graag zien wat er de afgelopen twee weken zoal aan prijzen en subsidies is uitgereikt.
Lees verder