Doorgaan naar hoofdcontent

LUMC: Prijzen en subsidies

Prijzen en subsidies
Onderzoekers en medisch specialisten van het LUMC ontvangen regelmatig prijzen en subsidies voor het onderzoek of werk dat ze verrichten. Wij laten u graag zien wat er de afgelopen twee weken zoal aan prijzen en subsidies is uitgereikt.
Lees verder

Leidse ontdekking opgepikt door toonaangevende plantveredelaars
Verschillende bedrijven in de plantenbiotech-industrie gaan een Leidse ontdekking testen in hun gewassen. De in Leiden ontwikkelde 'Pol Theta'-technologie maakt het mogelijk om ongewenste neveneffecten van het genetisch aanpassen van planten te verminderen.Verschillende bedrijven in de plantenbiotech-industrie gaan een Leidse ontdekking testen in hun gewassen.
Lees verder

Wetenschappers ontdekken grootste RNA-virus ooit
Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Howard Hughes Medical Institute in de Verenigde Staten hebben per toeval een RNA-virus ontdekt met een genoom van recordgrootte. Het virus lijkt niet ziekmakend te zijn, maar de ontdekking herdefinieert hoe experts denken over de evolutie van virussen. De onderzoekers publiceren hun bevindingen in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS Pathogens.
Lees verder

Bloedplaatjes voor zieke premature baby's? Liever even wachten
Het internationale MATISSE-onderzoek, in Nederland geleid door Amsterdam UMC en het LUMC, toont aan dat terughoudendheid bij het toedienen van bloedplaatjestransfusies beter is voor zieke premature baby's. Als de drempel niet bij 50, maar bij 25 miljard bloedplaatjes wordt gelegd, is de overlevingskans beter en zijn er minder complicaties. De resultaten zijn gepubliceerd in New England Journal of Medicine.
Lees verder

Vlaming Marc Decramer in Raad van Toezicht LUMC
De Raad van Toezicht van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft per 1 september een nieuw lid. De Belgische hoogleraar en oud-bestuurder Marc Decramer volgt prof. Ernest Briƫt op, die na 2 termijnen van 4 jaar afscheid neemt.
Lees verder