De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 8 november 2018

LUMC: Nieuwe cao voor medewerkers umc’s

Nieuwe cao voor medewerkers umc's
Er is een nieuwe, driejarige cao voor de ruim 70.000 werknemers van de universitair medische centra (umc's), waaronder het LUMC. De medewerkers krijgen 8,25% loonsverhoging in drie jaar. De betrokken vakbonden van overheidspersoneel zijn akkoord gegaan met het eindbod van de NFU, de koepel van umc's. Maatregelen voor werkdrukvermindering kunnen nu verder worden uitgewerkt.
Lees verder

Tijdelijk minder parkeerplekken op terrein LUMC door vervanging parkeerinstallaties
Vanaf donderdag 8 november worden alle parkeerinstallaties op het terrein van het LUMC vervangen. Medewerkers en patiënten kunnen door afgesloten rijbanen, afzettingen en omleidingen enige overlast ervaren. In de tweede week van december moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.
Lees verder

Grote regionale crisisoefening op terrein LUMC
Op woensdag 7 november wordt er in en rond gebouw 3 (Onderwijsgebouw) van het Leids Universitair Medisch Centrum tussen 14.00 en 16.30 uur een grootschalige crisisoefening gehouden. Bij de crisisoefening wordt gebruik gemaakt van een rookmachine en kunstmatige geluiden. Ook worden LOTUSslachtoffers en figuranten ingezet.
Lees verder

Onderzoek naar behandeling van schimmelnagels van start
Kunnen schimmelnagels effectief behandeld worden met een nagellak? Die vraag gaan onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) de komende tijd beantwoorden. Het onderzoek wordt gefinancierd door het Fonds Alledaagse Ziekten.
Lees verder

Zit er in jou een arts of wetenschapper? Kom proefstuderen!
Heb je na de open dag van de Universiteit Leiden nog geen definitieve studiekeuze kunnen maken? Kom dan vrijdag 23 of zaterdag 24 november proefstuderen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Leer door colleges en presentaties de bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen kennen. Vergeet je niet aan te melden!
Lees verder