Doorgaan naar hoofdcontent

LUMC: Erkenning en 1,5 miljoen euro voor Leidse reumaonderzoekers

Erkenning en 1,5 miljoen euro voor Leidse reumaonderzoekers
Drie onderzoeksgroepen van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn gezamenlijk op het spoor van het genezen van reumatoïde artritis. Om dit mogelijk te maken stelt ReumaNederland de komende vijf jaar 1,5 miljoen euro beschikbaar voor deze drie onderzoeksgroepen, die tevens worden erkend als Research Centre of Excellence.
Lees verder

Leidse studenten krijgen gouden beoordeling in Boston
Het Leidse studententeam Vijftig Tinten Stress heeft hoge ogen gegooid tijdens de International Genetically Engineered Machine' (iGEM)- competitie in het Hynes Convention Centre in Boston. De studenten werden in de categorie├źn Best Model en Best Therapeutics project als beste beoordeeld.
Lees verder

'Eerst doelen bepalen, dan keuzes maken in de zorg'
Wat zijn de doelen van de gezondheidszorg? Die vraag moet vaker worden gesteld, voordat keuzes in de zorg worden gemaakt. Dat betoogt Martine de Vries, hoogleraar Normatieve aspecten van de geneeskunde, tijdens haar oratie op vrijdag 2 november 2018.
Lees verder

Extra donororganen door nieuwe methode voor orgaanperfusie na overlijden
Ze noemen het zelf de rise of the machines in de wereld van orgaantransplantatie. Artsen van het Erasmus MC en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gebruiken sinds kort een nieuw apparaat om de kwaliteit van donororganen op de operatiekamer te testen. Hun verwachting is dat de nieuwe werkwijze jaarlijks ongeveer 30 extra levers en alvleesklieren oplevert en daarmee bijdraagt aan het oplossen van het nijpende tekort aan donororganen. In oktober werd de eerste lever, die met de nieuwe techniek beschikbaar kwam, in het Erasmus MC met succes getransplanteerd.
Lees verder

Blog: Gamen is het nieuwe schaken
Zit u, net als ik, thuis met een puber op de bank die alleen maar oog heeft voor games op zijn of haar laptop, tablet of telefoon? En maakt u zich daar, net als ik, wel eens zorgen over? Of ben je student en ben je dat eeuwige gezeur van je ouders over gamen spuugzat? Geen nood, er is hoop!
Lees verder