De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 9 november 2018

IGJ: MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen

MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen
Afgelopen week zijn MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen failliet verklaard. Hierover is in de media veelvuldig verslag gedaan. Het is een ingrijpende en verontrustende situatie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) volgt deze situatie dan ook nauwlettend.
Lees verder

Aandacht inspecties voor aanpak wachttijden door Raad voor de Kinderbescherming
Kinderen die bescherming nodig hebben, moeten zo snel mogelijk hulp kunnen krijgen. Daarom hebben de Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd hun toezicht op de aanpak van de wachttijden door de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) de afgelopen periode geïntensiveerd. Momenteel staan er circa 3000 kinderen op de wachtlijst voor onderzoek door de RvdK. De inspecties willen dat de RvdK, naast het terugdringen van de wachttijden, nadrukkelijk de veiligheid van de kinderen die nu op de wachtlijst staan waarborgt.
Lees verder

Inspecties winnen innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2018
De vier rijksinspecties* samenwerkend in het Toezicht Sociaal Domein (TSD), hebben de innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2018 gewonnen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bleek dat het project van TSD over de toegankelijkheid van het sociaal domein voor mensen met een licht verstandelijke beperking niet alleen de prijs van de publieksjury, maar ook van de vakjury heeft gewonnen. Een kroon op het werk van de medewerkers aan het project, in het bijzonder de mensen met een licht verstandelijke beperking die als mystery guest deelnamen.
Lees verder