Doorgaan naar hoofdcontent

‘Huurders met ggz-achtergrond niet goed begeleid’

'Huurders met ggz-achtergrond niet goed begeleid'
De leefbaarheid in wijken met veel sociale huurwoningen gaat hard achteruit. En de zorg voor nieuwe huurders met een psychiatrische aandoening moet beter. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Aedes, de koepel van woningcorporaties.
Lees verder

Site geeft ggz-patiënt inzicht in behandeling
Mensen met psychische klachten die op zoek zijn naar de juiste behandeling en behandelaar, moeten gemakkelijker de juiste informatie daarover kunnen krijgen. Daarom lanceert de patiëntenkoepel MIND donderdag de website kiezenindeggz.nl, die samen met verzekeraars en de ggz-sector is ontwikkeld.
Lees verder

Brussel in actie tegen hormoonverstoorders
De Europese Commissie gaat EU-wetgeving doorlichten om de blootstelling te minimaliseren van met name zwangere vrouwen en pubers aan hormoonverstorende stoffen in consumentenproducten.
Lees verder

Bezemkasten
Op de eerste dag van mijn coschap voelde ik me weer een brugpieper. 'Wat heb jij een grote tas bij je!' merkt de specialist op aan wie ik me zojuist heb voorgesteld. 'Tja, er zitten kolfspullen in.'
Lees verder

Shortlist overnamekandidaten IJsselmeerziekenhuizen in de maak
Voor een doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen is de curator bezig met het samenstellen van een shortlist. Minister Bruins (Medische Zorg) zei gisteren dat dat het gaat om 'partijen met veel kennis en ervaring'.
Lees verder

Bruins laat faillissementen onderzoeken
Er komt een extern onderzoek naar de 'gang van zaken' rond de faillissementen van MC Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen. Eind november stuurt minister Bruins een opzet hiervoor naar de Tweede Kamer, zo liet hij gisteren weten.
Lees verder

Vergoeding voor coassistent in umc een feit
De vergoeding voor coassistenten per 1 januari 2019 komt er. Die is geregeld in de nieuwe Cao UMC, waarmee alle vier de werknemersorganisaties deze week hebben ingestemd.
Lees verder

Matige risico's hypertensie onder veertig-minners
Wie jonger is dan veertig jaar en een (sterk) verhoogde bloeddruk heeft loopt een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Dat is op zichzelf niet verrassend, maar twee onderzoeken brengen de verbanden iets preciezer in kaart.
Lees verder

Gevoelige ziekenhuizen
Lees verder

Eerste arts vervolgd voor euthanasie demente patiënte
Voor het eerst in de geschiedenis wordt een arts vervolgd onder de euthanasiewet. Het is de specialist ouderengeneeskunde die in 2016 een diepdemente patiënte euthanasie verleende op basis van een schriftelijke wilsverklaring, zo maakte het Openbaar Ministerie vandaag bekend.
Lees verder