Doorgaan naar hoofdcontent

Gehandicaptenzorg: Echt gebeurd: Gek op konijnen

Echt gebeurd: Gek op konijnen
Karlijn is gek van konijnen. Ze heeft thuis een konijn, maar zoekt ook graag de konijnen op de kinderboerderij waar ze werkt op. En van het een kwam het ander, schrijft haar begeleider hierover in een bijzondere anekdote.
Lees verder

Slaaponderzoek brengt Marie van dommelen naar dansen*
"Het gaat niet zo goed met Marie," vertelt haar begeleider tijdens een overleg. "Ze slaapt veel overdag, is nergens meer toe te bewegen en is erg humeurig op de groep." Janine Breukelman, gedragsdeskundige van het Slaapteam van stichting Philadelphia Zorg vertelt hoe onderzoek naar de slaap van Marie belangrijke informatie oplevert en haar uiteindelijk verder helpt. | Illustratie Josje van...
Lees verder

Onderzoek bij De Zijlen naar betere zorg bij moeilijk verstaanbaar gedrag
Naar aanleiding van een aantal incidenten in de zorg voor cliƫnten met moeilijk verstaanbaar gedrag bij De Zijlen-locatie Sintmapark in Tolbert heeft de raad van bestuur besloten een onderzoek in te laten stellen om de situatie te verbeteren. Een onafhankelijke onderzoeker houdt interviews met diverse betrokkenen.
Lees verder

Documentaires over leven met een beperking of gedragsproblemen bij IDFA
Het internationale documentaire filmfestival IDFA vindt dit jaar plaats van 14 t/m 25 november in Amsterdam. Ook nu selecteert Klik weer een aantal bijzondere films die interessant kunnen zijn voor medewerkers binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg.
Lees verder

Tips om de langdurige zorg te 'ontregelen'
Het nieuwe programma (Ont)regel de langdurige zorg moet zorgverleners helpen bij het aanpakken van de regeldruk. Kennisinstituut Vilans werkt hieraan samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sociale partners. Ze geven zorgorganisaties en medewerkers een aantal tips om de registratielast te verminderen.
Lees verder