De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

maandag 12 november 2018

Gehandicaptenzorg: Cliënt zit bij dagbesteding vaak niet op juiste plek*

Cliënt zit bij dagbesteding vaak niet op juiste plek*
De belangenorganisaties KansPlus/Sien Drenthe en Zorgbelang Drenthe hebben onderzoek gedaan naar dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking in Zuidoost-Drenthe. Hun bevindingen: het is niet best gesteld met dagbesteding via de Wmo. Er is onvoldoende plek, de kwaliteit schiet tekort en de toegang is slecht geregeld.
Lees verder

Reinaerde start nieuwe zorgplek voor kinderen met andere culturele achtergrond
Zorgorganisatie Reinaerde heeft in de wijk Utrecht-Overvecht drie woningen geopend aan de Marokkodreef. Hier wonen of logeren kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking die intensieve begeleiding nodig hebben. Bijzonder is dat de ouders, veelal van niet-westerse afkomst, er nauw betrokken zijn bij de zorg. In de woningen kunnen ze bijvoorbeeld samen met hun kinderen...
Lees verder

Leermomenten maken kans op prijs voor Briljante Mislukking in de zorg
Mensen uit de zorg worden uitgenodigd om hun 'leermomenten met onverwachte uitkomsten' in te dienen voor de Zorg-award van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Het instituut hoopt hiermee bij te dragen aan een beter innovatieklimaat in de zorg. Insturen kan nog tot 17 november.
Lees verder

Zelfredzamer en meer zelfrespect door aanpak Op eigen benen*
Mensen met een verstandelijke beperking ondersteunen op een manier die hun vaardigheden vergroot en hun eigenwaarde een flinke boost geeft. Die manier van werken volgens de methode 'Op Eigen Benen' is bij Stichting IJsselmonde-Oost omarmd. In eerste instantie niet door iedereen, maar na ruim twee jaar zijn alle medewerkers om. Want het werkt ook echt.
Lees verder

Zorgondernemer over Bliss-methode: Praten met plaatjes*
"Je kan hem wel aankijken om te zien wat hij bedoelt, maar het mooiste is als hij het zelf kan zeggen." Danielle Hut, heeft samen met haar man een Thomashuis in Ruinerwold. Ze vertelt over het zorgondernemerschap en over bewoner Robin, die dankzij de Bliss-methode meer mogelijkheden heeft om te communiceren.
Lees verder