De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 29 november 2018

De toegevoegde waarde van machine learning voor Nivel Zorgregistraties eerste lijn

 
De toegevoegde waarde van machine learning voor Nivel Zorgregistraties eerste lijn
Het toepassen van machine learning algoritmen op de zorgdata van Nivel Zorgregistraties eerste lijn leidt tot nieuwe inzichten, inzichten die met standaardtechnieken niet aan het licht kwamen. . Dit is gebleken uit de resultaten van drie pilots rondom 'big data', die het Nivel heeft gedaan in samenwerking met datascientists van verschillende universiteiten.
Lees verder

Verbetering van informatiesystemen huisarts in aantocht
Artsenorganisaties LHV, NHG en InEen (branchevereniging van eerstelijnsorganisaties) trekken samen op met onder meer Zorgverzekeraars Nederland (ZN) om informatiesystemen van huisartsen te verbeteren en te moderniseren. Het gaat om de systemen die huisartsen (HIS), huisartsenposten (HAPIS) en zorgaanbieders van ketenzorg (KIS) gebruiken. De informatiesystemen zijn beschikbaar via verschillende softwarepakketten van verschillende leveranciers.
Lees verder

Hoofdlijnen dbc-pakket medisch-specialistische zorg 2020
De verbetervoorstellen zijn aangedragen door de zorgaanbieders, zorgverzekeraars en hun vertegenwoordigers De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) maakt in de informatiekaart Hoofdlijnen dbc-release 2020 (RZ20a) bekend welke verbeteringen per 2020 worden doorgevoerd in het dbc-systeem van de medisch-specialistische zorg. De verbetervoorstellen zijn aangedragen door de zorgaanbieders, zorgverzekeraars en hun vertegenwoordigers.
Lees verder