Doorgaan naar hoofdcontent

CNV: Psychische aandoeningen moeten bespreekbaar worden op de werkvloer

 
CNV: Psychische aandoeningen moeten bespreekbaar worden op de werkvloer
8 november 2018 - Bijna twee miljoen Nederlanders hebben last van psychische klachten, zoals een depressie of persoonlijkheids-, angst- of paniekstoornis. Toch is dit onderwerp nog vaak onbesproken op de werkvloer. Daar moet verandering in komen, vindt het CNV, mede dankzij het manifest 'Psychische Diversiteit Werkt'. Het taboe op psychische aandoeningen doorbreken, met hulp van zowel vakbonden als ondernemingsraden en werkgevers.
Lees verder

PGO-leverancier Ivido neemt Patient1 over
Ivido, een van de grotere ontwikkelaars van persoonlijke gezondheidsomgevingen (pgo's) in Nederland, neemt de failliete pgo-leverancier Patient1 over. Dit gebeurt op een moment dat de markt van pgo's sterk in beweging is.0 Artikel bewaren U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan Login of Maak een account aan Getty Images / iStockDat meldt het kennisplatform QruxxTech. Patient 1 was met 20.000 patiĆ«nten naar eigen zeggen de grootste pgo van Nederland.
Lees verder

Databases Zorggegevens online in NARCIS
Meer dan 250 databases met gegevens over volksgezondheid en zorg in Nederland zijn nu beschikbaar via NARCIS, het informatieportaal van, en voor, de Nederlandse onderzoeksgemeenschap. Deze nieuwe uitbereiding van NARCIS is het resultaat van een samenwerkingsproject tussen DANS en het RIVM en onderdeel van het DANS-programma rond de levenswetenschappen. In Nederland is sprake van een groot aantal dataverzamelaars en bronhouders van gegevens over volksgezondheid en zorg.
Lees verder