zaterdag 10 november 2018

Algemene gezondheidsproblemen bij oudere kankerpatiënten te weinig aangepakt

Algemene gezondheidsproblemen bij oudere kankerpatiënten te weinig aangepakt
Bij 70 procent van de zeventigplussers met kanker is er een risico op leeftijdsgebonden problemen die invloed kunnen hebben op de kankerbehandeling en prognose.
Lees verder

Weer eens last van een blauwe plek? Dit kan de oorzaak zijn
Je maakt je klaar voor een avondje uit: je hebt je benen geschoren, je ingesmeerd met bodylotion en misschien zelfs een laagje zelfbruiner aangebracht. Je trekt je favoriete zomerjurk aan om dan in de spiegel te merken dat je een kanjer van een blauwe plek op je been hebt.
Lees verder

5 manieren om dagelijks meer water te drinken zonder dat je het door hebt
De clichétruc om uit een hervulbare 1-literfles te drinken zullen we je besparen, want die slapeloze nachten omdat je die laatste halve fles nog snel voor bedtijd ad fundum leegdronk zijn niet ideaal.
Lees verder

Nieuw VUB-UZ Brussel onderzoek kan genezingskansen melanoomkanker met immuuntherapie drastisch verbeteren
Paul De Knop, prorector van de Vrije Universiteit Brussel, lanceert een nieuw fonds voor kankeronderzoek. Het fonds wil het onderzoek naar immuuntherapie een stevige financiële duw in de rug geven.
Lees verder

Nieuwe operatietechniek brengt gevoel in borst terug na reconstructie
Vrouwen die na een borstamputatie voor een reconstructie van hun boezem kiezen, hebben vaak niet veel gevoel in de gereconstrueerde borst. Maar een nieuwe operatietechniek van het Maastrichtse ziekenhuis UMC+ helpt hen om wél weer meer gevoel te krijgen.
Lees verder