vrijdag 12 oktober 2018

‘Wij pleiten voor minder psychiaters’

ZORGVISIE
'Wij pleiten voor minder psychiaters'
Psychiater Damiaan Denys heeft er geen spijt van dat hij het hoofdlijnenakkoord ggz heeft ondertekend. 'Als we eerlijk zijn, zouden we moeten zeggen: we doen het niet. Aan de andere kant: we kunnen alleen maar iets veranderen als we blijven meedoen.'
Lees verder

Amsta bespaart 70 duizend euro op trombosezorg
De Amsterdamse ouderenzorgaanbieder Amsta wil 70.000 euro besparen door de trombosezorg intern te gaan uitvoeren. De kosten dalen daarmee tot 30 duizend euro.
Lees verder

Problemen casemanagement dementie lijken onoplosbaar
Robbert Huijsman vreest dat een oplossing voor de toegankelijkheid van casemanagement dementie uitblijft. Om de toegang te verbeteren, moet de casemanager bij een onafhankelijke organisatie werkzaam zijn, aldus de voormalige projectleider van het Actieplan casemanagement dementie.
Lees verder

Zorgvisie ict magazine nr. 5, 2018
In het nieuwste nummer van Zorgvisie ict magazine onder meer een interview met Bas Idzenga, Director Digital van Siemens Healthineers.
Lees verder

Bruins wil digitaal platform Juiste zorg op de juiste plek
Minister Bruins voor Medische Zorg wil een 'virtuele vindplaats' inrichten voor best practices in het kader van het programma De juiste zorg op de juiste plek. Dat meldt hij aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Wat je moet weten bij de aanschaf van een ECD
10 selectiecriteria die je moet weten bij de aanschaf van een ECD.
Lees verder

De Jonge wil geen oponthoud VIPP-programma
Minister De Jonge van VWS wil dat de ziekenhuizen doorpakken bij het doorvoeren van het VIPP-programma, dat patiënten een betere inzage moet bieden in hun medische gegeven. Ook meldt hij eind van dit jaar een besluit te nemen over een grotere rol van de overheid bij de uitwisseling van patiëntdata.
Lees verder

Alle zorginstellingen klimaatneutraal in 2050
Met het ondertekenen van de 'Green Deal' beloven zorgorganisaties dat zij hun best doen om in 2050 klimaatneutraal te zijn. De Green Deal heeft gevolgen voor de inkoop, bouw, voeding- en voedselbeleid en werkklimaat van zorginstellingen.
Lees verder

NZa gaat scherper letten op wachttijden
De NZa gaat samen met de inspectie de wachttijden van ziekenhuizen scherper in de gaten houden. Dat blijkt uit de Stand van de zorg. Om de problematiek rond de toenemende wachttijden op te lossen, wil de NZa best practices boven tafel krijgen en delen.
Lees verder