donderdag 11 oktober 2018

Vijf jaar Alexander Monro: ‘We hebben ons bestaansrecht bewezen’

ZORGVISIE
Vijf jaar Alexander Monro: 'We hebben ons bestaansrecht bewezen'
Patiënten in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis zijn beduidend vaker tevreden over hun behandeling dan in andere ziekenhuizen. Het aantal vervolgoperaties ligt lager, er wordt meestal al direct gestart met de reconstructie tijdens de operatie en de wachttijden binnen het behandeltraject zijn korter.
Lees verder

'Patient safety-II is een ontdekkingsreis'
De nieuwe beweging Patient safety-II wil beter begrijpen waarom dingen in ziekenhuizen zo vaak goed gaan en helaas soms ook niet.
Lees verder

Hoe houd je vitaal bedreigde patiënten 24/7 in de gaten?
Dé oplossing: continue monitoring door contactloze sensoren in het bed
Lees verder

Melvin Samsom verlaat Karolinska ziekenhuis
Ziekenhuisdirecteur Melvin Samsom is eind september opgestapt bij het Karolinska ziekenhuis in Stockholm. Het ziekenhuis is toe een nieuw type leider.
Lees verder

Laurentius Ziekenhuis stopt met keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis
Het Laurentius Ziekenhuis heeft in 2013, 2015 en 2017 het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis ontvangen. Voor het komend jaar heeft het ziekenhuis echter besloten niet meer deel te nemen aan het keurmerk.
Lees verder

Julliëtte van Eerd bestuurder bij GGz Breburg
Julliëtte van Eerd start per 1 februari bij GGz Breburg als voorzitter van de raad van bestuur. Ze volgt Guus van Weelden op, die vorige maand overstapte naar het UWV.
Lees verder

MC Groep bezig met verkoop vastgoed
De MC Groep, formeel IJsselmeerziekenhuizen BV, wil gebouwen verkopen om geld vrij te maken. Dat zegt de organisatie desgevraagd. "Het proces loopt. Het zal gaan om verkopen en terughuren," aldus de woordvoerder.
Lees verder

IKNL en DICA gaan toch samenwerken
Het begin is er: sinds vandaag is de samenwerking tussen de belangrijkste dataverzamelaars op het gebied van de oncologie een feit. Na vijf jaar discussie en patstellingen ligt er nu een samenwerkingsovereenkomst op het terrein van darmkanker. Het contract wordt donderdagochtend om 8.00 uur getekend.
Lees verder

Bruins: 'Leefstijlgeneeskunde is schot voor open doel'
Met nog meer pillen, operaties en medische behandelingen gaan we het niet redden. Een gezonde leefstijl als medicijn heeft de toekomst. 'Pillen en operaties zijn wel belangrijk, maar het is een illusie te denken dat we daarmee ziekte oplossen', zegt LUMC-internist Hanno Pijl bij de overhandiging van het Manifest Leefstijlgeneeskunde aan minister Bruno Bruins op […]
Lees verder