woensdag 10 oktober 2018

Verhogen slaapmiddelen het risico op Alzheimer?

Verhogen slaapmiddelen het risico op Alzheimer?
Slaamiddelen zoals benzodiazepinen en z-medicijnen (zopiclon en zolpidem) verhogen het risico op de ziekte van Alzheimer. Dat blijkt uit een nieuwe Finse studie gepubliceerd in het tijdschrift Acta Psychiatrica Scandinavica.
Lees verder

5 eenvoudige yogaposes voor ouders die moe zijn
Liggen de kinderen eindelijk gevoed, gelaafd en gewassen in bed? Dan is het tijd om te ontspannen door wat te sporten. Geen nood, er bestaat ook sport voor ouders die moe zijn. Met deze yogaposes kom je al een heel eind. Lekker zen.
Lees verder

5 overheerlijke, kindvriendelijke wraps (ook geschikt voor ouders)
Het nieuwe schooljaar is alweer een paar weken onderweg en dat betekent dat je alweer een aantal brooddozen hebt gevuld. Ben je die boterhammen inmiddels al wat beu en wil je eens iets nieuws proberen? Probeer dan een van deze vijf overheerlijke, kindvriendelijke wraps.
Lees verder

Stemmen bij volmacht om medische redenen
Verblijft u op zondag 14 oktober in het ziekenhuis of kunt u om een andere medische reden niet zelf gaan stemmen voor de lokale en provinciale verkiezingen? Dan kunt u een volmacht geven aan een familielid, vriend of kennis.
Lees verder

Te weinig geslapen? Dan heb je geen zin in sociaal contact (en anderen ook niet)
oel je je alleen en geïsoleerd als je te weinig hebt geslapen? Dat is normaal, zo blijkt uit een kleinschalig Amerikaans onderzoek aan de universiteit van Californië. Zelfs één slapeloze nacht zou mensen al een eenzaam gevoel kunnen bezorgen.
Lees verder