zaterdag 13 oktober 2018

Treant: Patiëntparticipatie bij calamiteiten in de patiëntenzorg

Patiëntparticipatie bij calamiteiten in de patiëntenzorg
Wanneer er een calamiteit in de patiëntenzorg is gebeurd is dat een ingrijpende gebeurtenis voor de patiënt en zijn of haar familie. In een erger geval, bij overlijden, is het verschrikkelijk voor de nabestaanden. Maar ook voor de betrokken medewerkers. Niemand heeft de intentie om een patiënt ernstige schade toe te brengen en dan gebeurt het toch… Dat is verschrikkelijk en heeft een enorme impact op de betrokken persoon.
Lees verder

Nieuwe plek voor Hartrevalidatie en Hartfalen
De poliklinieken Hartrevalidatie en Hartfalen groeiden uit hun jasje. U kunt ze daarom per 10 oktober vinden op een andere plek binnen locatie Scheper. Uw vertrouwde verpleegkundig specialisten, PA en verpleegkundigen Cardiologie heten u van harte welkom in de GGZ-aanbouw, aan de achterzijde van het ziekenhuis.
Lees verder

Volgweek Margot Willemse op Instagram
Oktober = borstkankermaand. Onze Instagram-telefoon blijft daarom volgende week een weekje logeren bij onze radioloog Margot Willemse. Margot is onder andere gespecialiseerd in mammaradiologie.
Lees verder

Chemotherapie thuis op de bank
Patiënten die in aanmerking komen voor specifieke chemotherapie kunnen die voortaan thuis ondergaan. Dankzij een ingenieus pompje hoeven zij tijdens hun behandeling niet op de ziekenhuislocaties van Treant te blijven. 'Ze krijgen de chemokuur in hun vertrouwde omgeving toegediend en ze hebben meer bewegingsvrijheid', vertelt Jeffrey Engelhart, ziekenhuisapotheker van Treant Zorggroep.
Lees verder

Prentenboeken voor Mammacentrum
Borstkankerpatiënten met jonge kinderen krijgen bij Treant Zorggroep voortaan het prentenboek 'Mama's borst is ziek' aangeboden. Met behulp van dit boek kunnen ouders met jonge kinderen het onderwerp borstkanker makkelijker bespreekbaar maken. Dankzij een gift van de stichting Vrienden van Bethesda, kan het Mammacentrum van Treant dit boek kosteloos aanbieden.
Lees verder

Plastisch chirurg dr. Schweter uitgeroepen tot 'Specialist van het jaar'
Jaarlijks maken de coassistenten van Treant tijdens de Specialistenborrel bekend wie de prestigieuze titel 'Specialist van het jaar' krijgt. Gisteren ontving dr. Jochen Schweter, plastisch chirurg en handchirurg, de felbegeerde titel. De coassistenten kozen deze specialist omdat hij het enthousiasme voor het vak weet over te dragen, een fijne en vriendelijke begeleider is, de tijd neemt om dingen uit te leggen en feedback op een opbouwende manier geeft. Behalve het dragen van de titel mag dr. Schweter een jaar lang gebruikmaken van een speciale parkeerplek dichterbij het ziekenhuis.
Lees verder